Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Un jurnalist a reușit să cumpere cu 750 de euro un pașaport sirian fals cu fotografia premierului olandez

Un jurnalist a reușit să cumpere cu 750 de euro un pașaport sirian fals cu fotografia premierului olandez

Un articol de: - 17 Sep 2015, 11:52
Un jurnalist a reușit să cumpere cu 750 de euro un pașaport sirian fals cu fotografia premierului olandez Foto: dutchnews.nl Externe

Un jurnalist olandez, corespondent de război în Siria pentru Nieuwe Revu, a obținut un pașaport și o carte de identitate false cu fotografia premeirului olandez Mark Rutte, într-o încercare de a afla cât de ușor poate obține astfel de documente contrafăcute, informează dutchnews.nl.

Jurnalistul Harald Doornbos a plătit 750 de euro pentru pașaport, demersul său durând doar 40 de ore. Falsificatorii i-au garantat că va putea intra fără probleme în Cipru cu acest pașaport, care are fotografia premierului olandez, dar numele Malek Ramadan.

Jurnalistul a spus că nu a vrut să cumpere un pașaport fals cu fotografia premierului, dar falsificatorii i-au cerut să le dea numele și fotografia clientului, așa că a dat un nume la întâmplare și fotografia primului ministru.

”Dacă eu am putut să cumpăr un pașaport sirian contrafăcut de o calitate bună, orice combatant sau jihadist care luptă în Siria poate să facă același lucru. Atunci este relativ simplu pentru ei să intre în UE și să comită atentate teroriste”, a spus Harald Doornbos.

Citeşte mai multe despre:   Olanda,   Siria