Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Un jurnalist olandez a intrat într-o videoconferință confidențială a miniștrilor Apărării din UE, profitând de o ”scăpare” de securitate: Cum au reacționat liderii europeni (VIDEO)

Un jurnalist olandez a intrat într-o videoconferință confidențială a miniștrilor Apărării din UE, profitând de o ”scăpare” de securitate: Cum au reacționat liderii europeni (VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 21 Noi 2020, 12:16
Un jurnalist olandez a intrat într-o videoconferință confidențială a miniștrilor Apărării din UE, profitând de o ”scăpare” de securitate: Cum au reacționat liderii europeni (VIDEO) Externe

Un jurnalist olandez a reușit să intre într-o videoconferință confidențială a miniștrilor Apărării din Uniunea Europeană, profitând de o „gafă” de securitate. Daniel Verlaan a intrat în reuniunea ministrilor Apărării din blocul comunitar cu ajutorul datelor unui ministru, vizibile într-o imagine publicată pe Twitter. Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politica de securitate, Josep Borrell, s-a arătat deranjat de incident și l-a avertizat pe reporterul olandez că riscă să fie arestat. La rândul său, premierul olandez Mark Rutte a cerut guvernului său să ia măsuri pentru consolidarea securității digitale. Cu toate acestea, intervenția neaașteptată a jurnalistului olandez în  reuniunea confidențială a liderilor europeni a provocat și amuzamentul  multora dintre participanți.

Ministra olandeză de Apărare Ank Bijleveld este cea care a publicat pe rețeaua socială un nume de utilizator și o parte dintr-un cod confidențial, cu ajutorul cărora Daniel Verlaan a putut avea acces la întrevederea securizată. Membra guvernului olandez se află în carantină și lucrează de la domiciliu.

Zâmbitor și relaxat, jurnalistul i-a salutat pe miniștrii Apărării din UE când le-a întrerupt ședința, stârnind amuzamentul acestora.

„Știți că intrați într-o conferință secretă?”, a reacționat Josep Borrell.

"Da, da, îmi pare rău. Sunt un jurnalist olandez. (...) Îmi pare rău că v-am întrerupt conferința, plec ", a răspuns Daniel Verlaan.

„Este o infracțiune, ar trebui să întrerupeți (conexiunea) înainte de sosirea poliției”, a mai spus Borrell, zâmbind.

Imediat ce jurnalistul a părăsit întâlnirea, aceasta a fost întreruptă din motive de securitate, potrivit RTL.

Ulterior, în cadrul unei conferințe de presă, premierul olandez Mark Rutte a subliniat că acest incident demonstrează că miniștrii trebuie să fie extrem de atenți în privința postărilor pe care le fac pe rețelele sociale.

Un jurnalist olandez a intrat într-o videoconferință confidențială a miniștrilor Apărării din UE, profitând de o ”scăpare” de securitate: Cum au reacționat liderii europeniAu descoperit un aeroport părăsit în urmă cu 50 de ani. Au controlat toată zona şi au rămas uluiţi de ce au mai găsit

 

Citeşte mai multe despre:   Uniunea Europeana,   Josep Borrell,   Mark Rutte