Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Un laser care poate distruge o aeronavă în zbor, testat cu succes în SUA. Imagini inedite cu noua armă americană în acțiune (VIDEO)

Un laser care poate distruge o aeronavă în zbor, testat cu succes în SUA. Imagini inedite cu noua armă americană în acțiune (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 25 Mai 2020, 11:39
Un laser care poate distruge o aeronavă în zbor, testat cu succes în SUA. Imagini inedite cu noua armă americană în acțiune (VIDEO) Externe

O navă de război a SUA a testat cu succes o nouă armă de tip laser, care folosește o cantitate mare de energie și care poate distruge o aeronavă în timpul zborului, a anunțat, vineri, Flota din Pacific a Marinei americane, potrivit CNN. Imaginile surprise la fața locului arată vasul USS Portland, când execută „implementarea în primă fază a unui laser în stare solidă din clasa de înaltă energie”.
 

Un laser care poate distruge o aeronavă în zbor, testată cu succes în SUA

 

Concret, în videoclip se poate vedea laserul emanat de la bordul navei de război. În aceleași imagini pot fi observate ceea ce par a fi niște drone de mici dimensiuni, arzând.

Marina SUA nu a vrut să precizeze cu exactitate locația în care a a avut loc testul demonstrativ al sistemului de arme laser (LWSD), rezumându-se la a spune că s-a desfășurat în Pacific, în data de 16 mai. Nici măcar puterea armei nu a fost menționată, dar un raport realizat de Institutul Internațional pentru Studii Strategice, în 2018, a arătat că se așteaptă să fie vorba despre un laser de 150 de kilowați.A GĂSIT UN CARD ÎNTR-UN BANCOMAT DIN RÂMNICU SĂRAT ȘI A ÎNCEPUT SĂ CUMPERE CU EL. A REGRETAT AMARNIC, DUPĂ CÂTEVA ORE. CE A PĂȚIT, E FĂRĂ PRECEDENT

 


Înzestrarea Armatei Române, pe ordinea de zi a ședinței CSAT din 27 mai

 

Programul de înzestrare militară este un subiect de interes și în România, unde președintele Klaus Iohannis a covocat o ședință a Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) pentru 27 mai, în care unui dintre punctele de pe ordinea de zi este tocmai acesta. Concret, discuția din finalul lunii se va referi, printre altele, la:

  • Strategia Națională de Apărare a Țării pentru perioada 2020-2024;

  • Forţele armate ale României care pot fi puse la dispoziţie pentru participarea la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român, în anul 2021;

  • Programul privind transformarea, dezvoltarea și înzestrarea Armatei României până în anul 2026 și în perspectivă.

Ședința CSAT din 27 mai vine la aproximativ trei luni distanță de ultima reuniune de acest gen. În 26 februarie, președintele Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban și alți actori din administrația românească dezbăturea strategia României în lupta cu criza COVID-19 și efectele sale.

„Sunt necesare eforturi concentrate, în continuare, pentru asigurarea măsurilor preventive, dar și a celor care se impun pentru gestionarea eventualelor cazuri de infecție pe teritoriul României, atât din partea autorităților centrale, cât și din partea instituțiilor de specialitate de la nivel județean și local. În ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării am subliniat nevoia de comunicare eficientă între toate structurile implicate în combaterea infectării cu coronavirus, atât la nivel central, cât și la nivel local, informarea permanentă a Direcțiilor de Sănătate Publică, a medicilor de familie și a managerilor de spitale publice și private. Este nevoie de un efort comun și unitar și de aplicarea riguroasă și fără abateri – repet, aplicare riguroasă și fără abateri – a măsurilor de prevenție, pentru a asigura cea mai bună protecție a cetățenilor”, afirma președintele Klaus Iohannis, după ședință, care avea loc exact în ziua în care, la câteva ore distanță, era confirmat și primul caz de COVID-19 din România.

La capătul discuției, premierul Ludovic Orban sublinia că, „în reuniunea CSAT, am abordat ca subiect extrem de important pe ordinea de zi planul de prevenire și combatere a coronavirusului. Am făcut o analiză extrem de serioasă a situației, măsurile care au fost luate, toate măsurile pe care urmează să le luăm, să realizăm toți pașii necesare pentru a avea cea mai potrivită reacție în orice situație poate apărea”.

Citeşte mai multe despre:   SUA