Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Un lider Al-Qaida a îndemnat musulmanii la luptă împotriva armatei egiptene

Un lider Al-Qaida a îndemnat musulmanii la luptă împotriva armatei egiptene

Un lider al grupării teroriste Al-Qaida în Irak a îndemnat musulmanii, sâmbătă, să lupte împotriva armatei egiptene. În același timp, el a criticat mișcarea Frații Musulmani pe care o acuză că se pretează la jocul democrației, informează AFP.

"Armata egipteană se află în luptă împotriva credinţelor musulmane", a declarat Abu Mohammed al-Adnani, un purtător de cuvânt al Statului Islamic în Irak.

"Armata egipteană este o armată care protejează camăta, bordelurile, evreii, copţii şi creştinii care luptă împotriva lui Allah şi profetului. Este o armată care atacă moschei şi Coranul şi care omoară şi răneşte manifestanţi paşnici", a afirmat acesta.

Al-Adnani a denunțat totodată ”armate tiranice” ale unor țări musulmane ca Libia, Tunisia și Siria. Potrivit acestuia, musulmanii "ar trebui să lupte cu toţii împotriva lor, dar mai ales împotriva armatei egiptene".

Și mișcarea Frații Musulmani a fost criticată de către liderul al-Qaida. El îi consideră pe membrii grupării islamiste "mai răi ca partidele laice (...) pentru că se bat pentru democraţie, ci nu pentru jihad (război sfânt)".

Citeşte mai multe despre:   lider,   al-qaida,   musulmani