Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Un lockdown în Republica Moldova e iminent, spune premierul interimar. Aureliu Ciocoi: „Există răspunsul preliminar care confirmă tulpina britanică” / „S-ar putea să avem și mutații locale”

Un lockdown în Republica Moldova e iminent, spune premierul interimar. Aureliu Ciocoi: „Există răspunsul preliminar care confirmă tulpina britanică” / „S-ar putea să avem și mutații locale”

Un articol de: Vladimir Ionescu - 04 Mar 2021, 00:00
Un lockdown în Republica Moldova e iminent, spune premierul interimar. Aureliu Ciocoi: „Există răspunsul preliminar care confirmă tulpina britanică” / „S-ar putea să avem și mutații locale” Foto: Hepta.ro / Sputnik / Ruslan Shalapuda Externe

Aureliu Ciocoi, prim-ministrul interimar al Republicii Moldova, s-a arătat de părere că instituirea unui lockdown anti-coronavirus în stânga Prutului este iminentă, dar a explicat că pentru introducerea unei măsuri de acest gen „e nevoie de o coagulare a tuturor puterilor în stat”.

Aureliu Ciocoi spune că un lockdown în Republica Moldova e „iminent”

 

„Urmează să am o discuție cu Biroul Permanent al Parlamentului. Am tatonat foarte bine poziția administrației prezidențiale. Trebuie să facem o analiză minuțioasă a riscurilor în așa fel ca să nu agravăm și mai mult alde domenii din Republica Moldova. Trebuie să facem acțiuni care pe de-o parte să diminueze răspândirea COVID-19, pe de altă parte să fim precauți în ceea ce privește neprejudicierea efectelor colatelare și a sistemului financiar”, a declarat Aureliu Ciocoi, la Jurnal TV, potrivit Deschide.md.

Premierul interimar a subliniat că instituirea unui lockdown va fi inevitabilă dacă numărul de cazuri confirmate de COVID-19 va continua să crească, dar a precizat: „După mine, el (lockdown-ul, n.r.) deja este iminent. Dar repet, pentru asta e nevoie de o coagulare a tuturor puterilor în stat”.

Premierul interimar al Republicii Moldova, despre prezența în țară a variantei britanice a coronavirusului

 

Aureliu Ciocoi a precizat că în Republica Moldova există cazuri de infectare cu varianta britanică a coronavirusului. Probele pentru confirmare, spune el, au fost trimise la laboratoarele din Germania, iar autoritățile de la Chișinău sunt „în așteptarea răspunsului oficial, pe hârtie”.

„Au fost transmite la câteva laboratoare din Germania probele prelevate de la pacienții din Republica Moldova. Există răspunsul preliminar care confirmă tulpina britanică și suntem în așteptarea răspunsului oficial, pe hârtie”, a adăugat premierul interimar al Republicii Moldova.

Demnitarul de la Chișinău consideră că prezența tulpinii britanice în țară era evidentă, având în vedere evoluția epidemiei în ultima perioadă.

El nu exclude nici posibilitatea ca în Republica Moldova să existe și mutații locale ale coronavirusului.

„S-ar putea să avem și mutații locale, deoarece el mutează în permanență și s-ar putea să avem surpriza asta... ”, a spus Ciocoi. 

Republica Moldova a început marți campania de vaccinare anti-COVID-19 cu dozele de ser AstraZeneca donate de România.Doliu în fotbalul românesc: a murit un fost campion!

Citeşte mai multe despre:   Republica Moldova,   lockdown,   coronavirus varianta UK