Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Un medicament spaniol pentru cancer a dat rezultate favorabile pentru tratarea COVID-19

Un medicament spaniol pentru cancer a dat rezultate favorabile pentru tratarea COVID-19

Un articol de: George Lupu - 16 Oct 2020, 12:03
Un medicament spaniol pentru cancer a dat rezultate favorabile pentru tratarea COVID-19 Sursă foto: Pixabay Externe

Un nou tratament pare să dea rezultate favorabile în cazul pacienților infectați cu noul coronavirus. Este vorba despre un medicament al companiei spaniole PharmaMar care a anunțat vineri că testele clinice efectuace pe Pacienți COVID-19 cu tratamentul său pentru cancer Aplidin au atins țintele de siguranță și eficacitate.

Compania  intenționează să demareze faza a treia a testelor, transmite Reuters. Acțiunile PharMar au crescut cu 4,4% pe bursă după anunț.

Compania spune că există o reducere substanțială a încărcăturii virale și a proteinei reactive C la pacienți și că 80,7% dintre pacienți au fost externați înainte de ziua a 15-a de spitalizare, iar 38,2% înainte de ziua a opta.

”Cu aceste date, compania va demara, în zilele următoare, discuții cu autoritățile de reglementare pentru a defini faza esențială, a III-a, pentru tratarea cu plitidepsin (Aplidin) a pacienților cu COVID-19 ce au nevoie de spitalizare”, a spus PharMar într-un comunicat.

Pe de altă parte, alte companii au înregistrat eșecuri în faza de testare a tratamentelor. Producătorul de medicamente Eli Lilly a decis să suspende un studiu care avea în vedere tratamentul cu anticorpi împotriva Covid-19.

Aceștia au mai anunțat că din motive de siguranță au luat această pauză.

”Dintr-o precauţie exagerată, comisia independentă de monitorizare a datelor referitoare la siguranţă pentru studiul ACTIV-3 a recomandat o pauză în înrolare”, a precizat purtătorul de cuvânt al Eli Lilly, Molly McCully, într-un comunicat transmis pe email.

Purtătorul de cuvânt a mai adăugat că ” Eli Lilly susţine decizia comisiei independente, de a asigura cu precauţie siguranţa pacienţilor participanţi la studiu”.

Medicamentul Eli Lilly este asemănător cu cel al companiei Regeneron Pharmaceuticals primit de preşedintele Donald Trump după ce a fost confirmat cu Covid-19, conform News.ro. 

Producătorul american a solicitat aprobarea tratamentului cu anticorpi LY-CoV555 pentru a fi folosit de urgență.

Mircea Badea şi-a arătat WhatsApp-ul la televizor, iar oamenii N-AU PUTUT CREDE când au văzut ce are în conversaţii

Citeşte mai multe despre:   Covid-19