Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Un meteorit care a căzut pe Terra în 2011 relansează dezbaterile despre viața de pe Marte

Un meteorit care a căzut pe Terra în 2011 relansează dezbaterile despre viața de pe Marte

Un articol de: - 03 Dec 2014, 18:14
Un meteorit care a căzut pe Terra în 2011 relansează dezbaterile despre viața de pe Marte Externe

Un meteorit de origine marţiană, care a căzut pe Terra în 2011, ar putea conţine urme de carbon "de origine biologică", relansând astfel dezbaterile despre prezenţa formelor de viaţă pe planeta Marte, afirmă mai mulţi oameni de ştiinţă, potrivit AFP.

Roca marţiană, denumită "Tissint", şi care a aterizat în deşertul din Maroc pe 18 iulie 2011, prezintă cavităţi care conţin urme de materie pe bază de carbon.

Acestea aufost supuse unei analize făcută de Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL) şi de o echipă internaţională alcătuită din cercetători din China, Japonia şi Germania.

Rezultatele "pledează pentru o origine biologică a acestor incluziuni" de carbon, a anunţat EPFL într-un comunicat.

"Acestea s-ar fi format în urma infiltrării unui lichid bogat în materii organice în fisurile din rocă, atunci când aceasta se afla încă pe planeta roşie", consideră oamenii de ştiinţă al căror studiu a fost publicat marţi în revista Meteoritics and Planetary Sciences.

Mai multe echipe de cercetători au demonstrat deja că meteoritul provine de pe Marte şi că natura compoziţiei sale este organică.

Philippe Gillet recunoaşte că "este delicat să emitem certitudini, mai ales într-un domeniu atât de sensibil". Cercetătorul spune că este "deschis în faţa posibilităţii ca alte studii să îl contrazică" pe al său.

"Însă concluziile noastre sunt totuşi de natură să relanseze în mod activ dezbaterea despre existenţa posibilă a unei activităţi biologice pe Marte, cel puţin în trecutul acestei planete", a adăugat el.

Citeşte mai multe despre:   cercetători