Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Un miliardar egiptean vrea să cumpere o insulă în Marea Mediterană pentru a instala acolo sute de imigranți

Un miliardar egiptean vrea să cumpere o insulă în Marea Mediterană pentru a instala acolo sute de imigranți

Un articol de: - 03 Sep 2015, 21:39
Un miliardar egiptean vrea să cumpere o insulă în Marea Mediterană pentru a instala acolo sute de imigranți Foto: huffingtonpost.it Externe

Un miliardar egiptean vrea să vină cu o soluție pentru criza imigranților, astfel că este dispus să cumpere o insulă în largul Italiei sau a Greciei pentru a instala acolo sutele de refugiați care traversează Marea Mediterană, relatează agenția AFP, citată de Agerpres.

"Grecia sau Italia, vindeți-mi o insulă; îi voi declara independența, îi voi primi pe migranți și le voi asigura slujbe în construcția noii lor țări", a scris Naguib Sawiris pe Twitter.

Acesta este de părere că ideea lui este fezabilă, având în vedere că cele două țări dețin insule care ar putea găzdui sute de mii de refugați.

El a estimat că prețul unei astfel de insule poate varia între 10 și 100 de milioane de dolari, însă principala problemă “este investiția în infrastructuri”, precizând că urmează să ia legătura cu guvernele celor două țări.

Vor exista întâi "adăposturi temporare pentru a-i găzdui pe oameni", iar apoi aceștia vor fi angajați "pentru a construi locuințe, școli, universități, spitale", a explicat el.

"Și, dacă situația se ameliorează, cei care vor să se întoarcă în țările lor o pot face", a mai spus omul de afaceri.

Acesta este conștient că nici provocările nu vor lipsi, una dintre ele fiind aceea de a convinge Grecia sau Italia să pună la vânzare o insulă sau să obțină existența legală a acestui nou stat. El spune că în aceast mod refugiații "nu vor mai fi tratați ca niște vite", cum sunt în prezent.
 

Citeşte mai multe despre:   imigranti,   Italia,   Grecia