Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Un ministru din Brazilia urmează să fie demis pentru propagandă nazistă. Roberto Alvim ar fi copiat, aproape cuvânt cu cuvânt, discursul lui Goebbels, ideologul lui Hitler

Un ministru din Brazilia urmează să fie demis pentru propagandă nazistă. Roberto Alvim ar fi copiat, aproape cuvânt cu cuvânt, discursul lui Goebbels, ideologul lui Hitler

Un articol de: Vladimir Ionescu - 17 Ian 2020, 18:49
foto: Facebook Externe

Roberto Alvim, ministrul brazilian al Culturii, este pe cale să fie demis, a spus o sursă pentru Reuters vineri, după ce a postat un videoclip, în care a părut să copieze un discurs al lui Joseph Goebbels, șeful aparatului de propagandă din Germania nazistă, relatează Reuters.

Clipul, care a fost postat joi alături de un anunț referitor la niște premii destinate revitalizării domeniului artistic din Brazilia, a stârnit furie printre utilizatori, în condițiile în care, pe alocuri, discursul ministrului era identic cu vorbele lui Goebbels.

Sursa, care a vorbit sub condiția anonimatului, a precizat pentru Reuters că guvernul a informat deja liderii congresului că Alvim va fi demis din funcție.

Roberto Alvim, un director de teatru ce a fost numit în poziția de ministru anul trecut de către președintele conservator Jair Bolsonaro, a anunțat premiile, în timp ce pe fundal era intonată o operă a lui Richard Wagner, muzica preferată a lui Hitler.

„Arta braziliană din următorul deceniu va fi eroică și va națională... și imperativă, pentru că va avea la bază aspirațiile urgente ale poporului nostru, sau va fi nimic”, a spus Alvim în clip.

Goebbels, cunoscutul ideolog al lui Adolf Hitler, le spunea directorilor de teatru din Germania nazistă că: „Arta germană din următorul deceniu va fi eroică, va fi nebun de romantică, va fi obiectivă și liberă de sentimentalism, va fi națională cu un patos măreț și, de altfel, va fi imperativă și va uni, sau altfel nu va fi nimic”.

Totuși, Alvim a invocat o „coincidență de discurs”.

Citeşte mai multe despre:   Brazilia
 
Loading...