Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Un ministru israelian cere ASASINAREA președintelui sirian Bashar Assad. "Ceea ce se întâmplă în Siria este un GENOCID"

Un ministru israelian cere ASASINAREA președintelui sirian Bashar Assad. "Ceea ce se întâmplă în Siria este un GENOCID"

Un articol de: - 16 Mai 2017, 13:48
Un ministru israelian cere ASASINAREA președintelui sirian Bashar Assad. "Ceea ce se întâmplă în Siria este un GENOCID" Externe

Ministrul Locuințelor din Israel, Yoav Galant, cere asasinarea președintelui sirian Bashar Assad, după ce a fost mediatizat faptul că regimul de la Damasc folosește crematorii pentru a-și ascunde crimele în masă, relatează Jerusalem Post.

“Faptul că oamenii sunt executați în Siria, uciși deliberat cu arme chimice, iar corpurile lor, incinerate - ceva ce nu am mai văzut în ultimii 70 de ani - arată că s-a depășit orice limită și e timpul ca Assad să fie eliminat, la propriu”, a spus Galant, membru al  Consiliului Național de Securitate, marți, în cadrul unei conferințe internaționale desfășurate la Latrun, în apropiere de Ierusalim.

 Anterior, în prima parte a zilei de marți, într-un interviu acordat pentru Radioul Armatei, Galant a afirmat că regulile regimului Assad sunt cele mai rele de la Adolf Hitler și Germania Nazistă încoace.

"Ceea ce se întâmplă în Siria este cu siguranță un genocid, după toate regulile", a mai spus ministrul adăugând  că Israelul dorește să vadă înlocuirea regimului Assad cu unul moderat sunnit.

Departamentul de Stat American a acuzat luni regimul Assad de construirea de crematorii, pentru a ascunde execuțiile în masă din Siria.

Potrivit lui Galant, chiar dacă nu e clar care este obiectivul crematoriilor, ceva trebuie făcut de urgență. Regimul Obama a făcut o "greșeală strategică", declară ministrul israelian, atunci când a deviat sprijinul acordat țărilor sunnite către cele shiite, lucru care acum se schimbă sub administrația Trump.

Cu un an și jumătate în urmă, Siria încă părea să se îndrepte spre un regim sunnit, dar după intervenția Rusiei în conflictul din zonă, cu blocade și bombardamente, mișcarea a fost deturnată.

“Chiar dacă războiul din Siria va lua sfârșit, tot vor fi 20 milioane de sunniți care își vor cere drepturile, iar Rusia, în perspectivă, va fi dispusă să îl sacrifice pe Assad”, a explicat Galant.

În orice caz, marea amenințare pentru Israel o reprezintă Iranul care dorește să facă un pod shiit între Teheran și Damasc, cu scopul de a îngenunchia Israelul.

“În spatele Siriei este Mișcarea Hezbollah al cărei suport e asigurat de Iran. Iranul este un pericol pentru securitatea întregii lumi. Iranul este problema, nu soluția. Înfrângerea lui Assad înseamnă și înfrângerea Iranului. Când vom apuca șarpele de coadă, îi vom imobiliza și capul de la Teheran”, a încheiat ministrul israelian, fulminant.UN ADEVĂRAT MIRACOL! S-a dus cu iubitul său necredincios la mormântul Părintelui Arsenie Boca. Când au ajuns acolo, ceva cu totul NEAȘTEPTAT i s-a întâmplat tânărului 

Citeşte mai multe despre:   Siria,   Israel,   Iran,   razboi