Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Un moderator francez a criticat eutanasierea maidanezilor: „România lui Ceauşescu a arătat o cruzime totală faţă de animale”

Un moderator francez a criticat eutanasierea maidanezilor: „România lui Ceauşescu a arătat o cruzime totală faţă de animale”

Modul în care câinii maidanezi sunt ucişi în România continuă să stârnească reacţii în întreaga lume. Moderatorul francez Michel Drucker a criticat, în timpul emisiunii sale de la postul France 2, felul în care animalele sunt omorâte în ţara noastră. Jurnalistul le-a cerut francezilor să adopte maidanezi din România.

Având alături un câine adoptat din România, jurnalistul i-a îndemnat pe francezi să sune la fundaţia Bardot şi să nu rămână insensibili la drama câinilor ucişi cu barbarie într-o ţară care se pretinde europeană.

"Priviţi ce se întâmplă în România! România lui Ceauşescu a arătat o cruzime totală faţă de animale, în special faţă de câini. Dar ceea ce se întâmplă de 15 zile în România este înspăimântător: mutilaţi, decapitaţi, torturaţi. Am văzut fotografii groaznice. Brigitte Bardot m-a sunat şi bine a făcut. În plus, sunt din ce în ce mai emoţionat când vorbesc despre asta, pentru că am origini româneşti şi lucrurile acestea se întâmplă în ţara mea de origine. Acest câine vine de acolo, a scăpat de masacru acum câteva luni. A fost găsit pe un trotuar din România. L-am văzut pe Internet. Se înţelege de ce este aşa temător”, a spus Drucker.

Moderatorul francez a afirmat că fundaţia Bardot va trimite un camion la Bucureşti, pentru a aduce câini maidanezi care să fie adoptaţi de francezi.

"Dacă vreţi să adoptaţi aceşti câini care vin din România, faceţi-o, şi apoi alţi câini vor fi salvaţi, un al doilea camion ar putea aduce câini", a mai spus moderatorul.

Curtea Constituţională din România se va pronunţa miercuri în legătură cu legea eutanasierii maidanezilor.

Citeşte mai multe despre:   Franta\,   caini