Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Un moment de tăcere de 45 de secunde, punctul culminant al discursului premierului israelian, Benjamin Netanyahu, de la tribuna ONU (VIDEO)

Un moment de tăcere de 45 de secunde, punctul culminant al discursului premierului israelian, Benjamin Netanyahu, de la tribuna ONU (VIDEO)

Un articol de: - 02 Oct 2015, 11:53
Un moment de tăcere de 45 de secunde, punctul culminant al discursului premierului israelian, Benjamin Netanyahu, de la tribuna ONU (VIDEO) Foto: Fox News Externe

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a avertizat, în discursul rostit joi în Adunarea Generală ONU, că nu va permite dotarea Iranului cu arme nucleare. Oficialul israelian a denunțat acordul internaţional semnat cu regimul islamist de la Teheran şi lipsa de inițiativă a Naţiunilor Unite faţă de ameninţările la adresa Israelului.

Netanyahu a atins climaxul cuvântării, tunând: “Iranul vrea să-mi distrugă poporul şi răspunsul vostru e tăcerea!A urmat un efect emoţional incendiar: 45 de secunde de tăcere în aula Naţiunilor Unite.

Israelul nu va permite Iranului să intre în clubul ţărilor care deţin arme atomice. La 70 de ani după uciderea a şase milioane de evrei, liderii Iranului promit distrugerea ţării mele, asasinarea poporului meu, iar reacţia Naţiunilor Unite şi a aproape fiecărei ţări reprezentate aici este o tăcere absolută. O tăcere asurzitoare. O tăcere totală”, a spus premierul Israelului ribuna Adunării Generale a ONU, transmite Fox News.

După o tăcere dureroasă care a durat aproximativ un minut, liderul israelian și-a reluat declarația, afirmând că țata sa nu se alătură grupului care celebrează semnarea acordului nuclear cu Iranul.

Poate că dacă liderii Iranului ar pune la cale distrugerea ţărilor dumneavoastră aţi avea mai puţin entuziasm faţă de acest acord", a subliniat Netanyahu.

Totodată, Netanyahu a acuzat Teheranul că finanțează terorismul internațional și a spus că "acordul nuclear tratează Iranul ca o ţară normală, deşi se comportă ca un regim întunecat".

De asemenea, liderul israelian s-a arătat discpus de a relua “imediat” negocierile cu palestinienii, “fără condiții preliminare”.

Iranul și statele din grupul '5 plus 1' (SUA, Marea Britanie, Franța, Rusia, China și Germania) au ajuns, la data de 14 iulie, la un acord cuprinzător care pune capăt preocupărilor occidentale privind programul nuclear controversat al Teheranului.

Potrivit acordului, o serie de sancțiuni asupra economiei Iranului vor fi ridicate.

Acordul va impune reducerea semnificativă a amplorii programului nuclear civil iranian și îl va plasa timp de mai mulți ani sub un regim de inspecții stricte pentru a garanta că nu poate fi folosit pentru a dezvolta bombe atomice.

La data încheierii acordului, Benjamin Netanyahu a declarat că înțelegerea este o eroare istorică pentru omenire. (Detalii AICI)

Premierul israelian Netanyahu, discurs incendiar împotriva Iranului
 

Citeşte mai multe despre:   Israel,   Iran