Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Un nou caz "Bodnariu": Bărbatul căruia autoritățile britanice i-au luat copiii ajunge în instanță (VIDEO)

Un nou caz "Bodnariu": Bărbatul căruia autoritățile britanice i-au luat copiii ajunge în instanță (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 04 Iul 2016, 09:13
Un nou caz "Bodnariu": Bărbatul căruia autoritățile britanice i-au luat copiii ajunge în instanță (VIDEO) Externe

Momente grele pentru Florin Barbu, un brașovean stabilit în Marea Britanie, căruia statul englez i-a luat copiii. El este aşteptat să ajungă astăzi în faţa instanţei londoneze. În caz contrar, poate fi arestat. Românului i s-a interzis să mai publice poze cu micuţii săi pe Facebook. Mai mult, cei doi copii au fost daţi spre adopţie unui cuplu de homosexuali englezi. Revoltat, Florin Barbu a stat aproape două săptămâni în greva foamei la Strasbourg, arată B1 TV.

Lui Florin Barbu, românul căruia autorităţile britanice i-au luat copiii, i s-a interzis să publice fotografii cu micuţii săi, în spaţiul public. În caz contrar, riscă să ajungă după gratii. Bărbatul a scris pe un blog că poate fi arestat şi în lipsă dacă aşa decide judecătorul. Românul spune că este de acord să meargă la tribunal în Londra, dacă cei doi copii ai săi vor fi trimişi în România.

"Ce inimă aveţi voi să distrugeți copiii mei şi viața mea, să îmi trimiteţi scrisoare că vă pare rău, dar nu îmi dați copiii. Sincer, a venit timpul să înțelegeți și să acceptați că banii nu cumpără totul. Să presupunem prin absurd că mă arestați, apoi, când ies, mă opresc direct la CEDO în Greva Foamei. Se poate vedea intenția clară că doriți să țineți copiii mei cu forța acolo. Dumnezeu e cu mine, simt că nu fac nimic rău luptând pentru copiii mei", a precizat, revoltat, bărbatul.

Un nou caz "Bodnariu": Bărbatul căruia autoritățile britanice i-au luat copiii ajunge în instanță

Este susţinut şi de alţi români din Marea Britanie, care fac apel la rugăciune, dar şi la a dona bani, pentru ca braşoveanul să-şi poată plăti avocatul.

Şi deputatul liberal, Maria Grecea, îl sprijină pe Florin Barbu şi se opune adoptării copiilor acestuia de către un cuplu de homosexuali din Marea Britanie.

"Îmi exprim dezacordul total față de decizia autorităților britanice și sunt profund îngrijorată de situația celor doi copii ai familiei Barbu, în special datorită mediului în care au fost plasați. Măsurile luate de autoritățile din Anglia sunt de neconceput într-o societate cu principii sănătoase. Mă întreb cum a fost posibil ca acei copii, care au cetățenia română, să fie instituționalizați, iar ulterior oferiți spre adopție, de autoritățile altui stat. Mai mult decât atât, consider că plasarea lor într-un cuplu de homosexuali, fapt de neconceput pentru sistemul românesc de drept, arată disprețul britanicilor pentru români, fapt ce îmi întărește convingerea că ne confruntăm cu un nou caz similar celui prin care a trecut familia Bodnariu din Norvegia", a declarat deputatul.

Cei doi micuţi au fost luaţi de Protecţia Copilului pe 13 martie 2014. Autorităţile engleze au intervenit în familia Barbu după ce între soţi au avut loc mai multe certuri.Mare atenție! Ministrul Sănătății a făcut anunțul despre vaccinarea copiilor

Fiecare dintre cei doi părinţi a primit permisiunea de a-i vedea pe copii o oră pe săptămână.

În decembrie 2014, copiii au fost daţi în plasament, iar în urmă cu un an au ajuns în grija unui cuplu de homosexuali, care a obţinut primăvara aceasta o decizie favorabilă pentru adopţia copiilor.

Florin Barbu este hotărât să ceară ajutorul autorităţilor române şi cere statului să intervină.

Citeşte mai multe despre:   barbat,   copii,   instanta,   Marea Britanie,   homosexuali