Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Un nou caz de îmbolnăvire cu Ebola a fost depistat pe teritoriul SUA

Un nou caz de îmbolnăvire cu Ebola a fost depistat pe teritoriul SUA

Un articol de: B1 TV - 24 Oct 2014, 09:49
Un nou caz de îmbolnăvire cu Ebola a fost depistat pe teritoriul SUA Foto: abcnews.go.com Externe

Încă un caz de îmbolnăvire cu virusul Ebola pe teritoriu american, la New York. Testele arată că un medic care s-a întors recent din Africa de Vest are Ebola, au precizat autorităţile sanitare americane, iar cele din Mali au anunţat primul caz de îmbolnăvire din această ţară.

Între timp, Statele Unite au început testarea clinică a unui vaccin experimental canadian împotriva virusului, iar Comisia Europeană va aloca alte 24,4 milioane de euro pentru proiecte de cercetare.

Medicul infectat cu Ebola se numeşte Craig Spencer, are 33 de ani şi s-a întors din Africa de Vest în urmă cu aproximativ 10 zile. Tânărul avea febră puternică şi a fost imediat izolat la spitalul Bellevue, desemnat special pentru cazurile de Ebola la New York.

Preşedintele american Barack Obama le-a cerut autorităţilor ca toţi pasagerii care vin din Africa de Vest să fie controlaţi riguros la sosirea în Statele Unite.

”Toate zborurile din acele ţări sunt direcţionate către cinci aeroporturi. Fiecare aeroport are instalate sisteme de monitorizare a tuturor pasagerilor. Vreau să subliniez încă o dată că este vorba despre o boală care se ia foarte greu. Iar într-o ţară ca Statele Unite, care are o infrastructură puternică a sistemului de Sănătate, care are personal medical excelent, care are spitale şi sisteme, posibilitatea unei epidemii este extrem de mică.”, a spus Barack Obama.

Epidemia Ebola continuă să facă ravagii în Africa de Vest. Ultimul bilanţ arată că febra hemoragică a provocat moartea a 4.877 de oameni, majoritatea în Liberia, Guineea şi Sierra Leone.

Institutul american pentru Sănătate a anunţat că a început testarea clinică a unui vaccin experimental canadian împotriva virusului Ebola. Este vorba al doilea vaccin testat în Statele Unite.

Iar Comisia Europeană a deblocat 24,4 milioane de euro pentru stimularea cercetărilor în scopul contracarării virusului.

Citeşte mai multe despre:   Ebola,   SUA