Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Un nou val al pandemiei COVID-19 lovește regiuni din China: Autoritățile au decis să testeze milioane de persoane

Un nou val al pandemiei COVID-19 lovește regiuni din China: Autoritățile au decis să testeze milioane de persoane

Un articol de: George Lupu - 23 Noi 2020, 10:37
Un nou val al pandemiei COVID-19 lovește regiuni din China: Autoritățile au decis să testeze milioane de persoane Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Externe

Autoritățile chineze testează milioane de oameni, impun blocaje și închid școlile după ce săptămâna trecută au fost descoperite multiple cazuri de coronavirus cu transmitere locală în trei orașe din țară.

 

Specialiștii, îngrijorați că un alt val al pandemiei ar putea lovi în sezonul rece

 

Pe măsură ce temperaturile scad, se adoptă măsuri la scară largă în orașele Tianjin, Shanghai și Manzhouli, în ciuda numărului redus de cazuri noi comparativ cu cele din Statele Unite și din alte țări care văd noi valuri de infecții, scrie apnews.com,

Mulți experți și oficiali guvernamentali au avertizat că șansa răspândirii virusului va fi mai mare pe vreme rece. Recente explozii au arătat că există încă riscul revenirii virusului, în ciuda faptului că este controlat în mare parte în China.

Luni, Comisia Națională de Sănătate a raportat două noi cazuri transmise local în Shanghai în ultimele 24 de ore, aducând totalul la șapte cazuri noi, descoperite începând de vineri. China a înregistrat 86.442 de cazuri în total și 4.634 de decese de când virusul a fost detectat pentru prima dată în centrul orașului chinez Wuhan la sfârșitul anului trecut.

Cele mai recente două cazuri confirmate în Shanghai au fost contacte strânse ale unui alt lucrător aeroportuar care a fost diagnosticat cu COVID-19 la începutul lunii noiembrie. Duminică seară, aeroportul internațional al orașului Pudong a decis să-și testeze lucrătorii, colectând 17.719 de probe în primele ore ale dimineții de luni. Planurile prevăd testarea altora în comunitățile înconjurătoare dacă sunt detectate cazuri suplimentare.

Videoclipurile de pe rețelele de socializare presupuse de lucrători au arătat ceea ce păreau a fi scene haotice la aeroport, deoarece li s-au dat ordine de ultimă oră pentru a fi testați. În videoclipuri, oamenii sunt văzuți în picioare, în grupuri mari, împingând înainte și înapoi împotriva oficialilor în costume hazmat.

Shanghai a fost mai selectiv în ceea ce privește testarea, acestea vizând persoanele asociate cu un anumit loc, cum ar fi aeroportul sau spitalul în care a lucrat o persoană confirmată, mai degrabă decât un întreg district.A venit acasă și și-a găsit soţul în pat. Când a dat aşternutul la o parte, a împietrit! A plâns ...

În Tianjin, lucrătorii din domeniul sănătății au colectat peste 2,2 milioane de probe pentru testare de la rezidenții din noul district Binhai, după ce săptămâna trecută au fost descoperite acolo cinci cazuri cu transmitere locală.

În Manzhouli, un oraș cu peste 200.000 de persoane, autoritățile locale de sănătate testează toți locuitorii după ce s-au raportat două cazuri sâmbătă. De asemenea, au închis toate școlile și locurile publice și au interzis adunările publice, cum ar fi banchetele.

Autoritățile din Tianjin au închis grădinițele și au mutat toți profesorii, familia și elevii într-un spațiu de carantină centralizat. De asemenea, au sigilat complexul rezidențial în care au fost găsite cele cinci cazuri.

 

Cum luptă China cu pandemia COVID-19

 

Abordarea Chinei de a controla pandemia a fost criticată pentru că este draconiană. Acesta a blocat orașul Wuhan, unde au fost raportate cazuri pentru prima dată, pentru mai mult de două luni, pentru a bloca răspânidrea virusului, guvernul local oprind tot traficul și stopând rezidenții în casele lor.

Orașul Jiaxing oferă deja un vaccin în curs de dezvoltare de către Sinovac. Grupurile cu risc ridicat, inclusiv persoanele care sunt „responsabile pentru operațiunile de bază ale orașului” vor avea prioritate, dar se pot înscrie și rezidenții care au nevoi de urgență. Vaccinul nu a fost încă aprobat, fiind în etapa finală a testării clinice.

Companiile farmaceutice chineze au cinci vaccinuri în etapele finale ale testării, dar niciunul nu este aprobat pentru uz public. Înalți oficiali chinezi din domeniul sănătății au promis un vaccin pentru publicul larg înainte de sfârșitul acestui an.

Citeşte mai multe despre:   China,   COVID-19,   Shanghai,   teste COVID