Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Un politician moldovean intenționează să construiască o copie a Marelui Zid Chinezesc la granița cu România

Un politician moldovean intenționează să construiască o copie a Marelui Zid Chinezesc la granița cu România

Un articol de: - 14 Oct 2014, 15:24
Foto: tv7.md Externe
Politicianul moldovean Renato Usatîi, care va candida la alegerile parlamentare din 30 noiembrie, şi-a anunţat intenţia de a construi o replică a Marelui Zid Chinezesc la graniţa Republicii Moldova cu România, unde vor fi înfiinţate magazine, restaurante, cazinouri, relatează TV7.

Renato Usatîi, o figură controversată în Republica Moldova în urma implicării într-un scandal financiar din 2011 şi a legăturilor cu oameni de afaceri din Rusia, a declarat, într-o emisiune a postului de televiziune TV7, că are în vedere să formeze o coaliţie cu Partidul Comuniştilor sau cu Partidul Socialiştilor, condus de fostul comunist Igor Dodon în urma alegerilor legislative programate la 30 noiembrie în Republica Moldova.

Creditat în sondajele de opinie cu şanse la obţinerea unui mandat în Parlamentul de la Chişinău, Usatîi a intrat în cursa electorală pentru scrutinul din 30 noiembrie pe listele partidului "Patria", după ce, anterior, justiţia din R. Moldova a respins înregistrarea altor două formaţiuni politice înfiinţate de controversatul om de afaceri .

Întrebat despre resursele financiare de care dispune şi de susţinerea acordată unor instituţii din Republica Moldova, în condiţiile în care a finanţat cu sume impresionante o serie de concerte şi evenimente de caritate, Renato Usatîi a explicat că "i-a ajutat pe unii sau pe alţii".

"Şi aici nu este vorba de corupţie. Nu-mi era ruşine să ajut pe cineva. Este şi o lege privind sponsorizarea. Orice acţiune era coordonată cu Ministerul de Interne. Eu am oferit pistoale, maşini poliţiştilor. Miniştrii nu au fost împotriva acestor acţiuni. Timp de şapte ani, anual am făcut aşa ceva. Eu ofeream aceste lucruri, iar ministerul deja trebuia să decidă cui exact le oferă. Rugămintea mea a fost să fie oferite oamenilor reali, care au meritat", a afirmat politicianul în emisiunea de la postul de televiziune TV7.

De asemenea, Renato Usatâi a mai declarat că este dispus să renunţe la cetăţenia rusă când va fi votată legea în acest sens. La sfârşitul lunii septembrie, Usatîi a provocat polemică, după ce a declarat că vrea să implementeze în Republica Moldova un sistem de conducere autoritar similar celui din Belarus.
 
 
 
Loading...