Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Un portret realizat de Leonardo da Vinci, găsit după 500 de ani în seiful unei bănci elveţiene (FOTO)

Un portret realizat de Leonardo da Vinci, găsit după 500 de ani în seiful unei bănci elveţiene (FOTO)

Un portret realizat de pictorul Leonardo da Vinci a fost descoperit după 500 de ani într-o colecţie privată păstrată în seiful unei bănci din Elveţia.

Tabloul în ulei o înfăţişează pe Isabella d'Este, una dintre cele mai influente femei din Italia în perioada renascentistă, scrie Daily Mail.

Specialiştii nu au ştiut mult timp dacă Leonardo da Vinci a finalizat sau nu pictura, fiind cunoscută doar schiţa acestei lucrări.

Tabloul a fost realizat în anul 1499 şi este expus în prezent la Muzeul Luvru.

Experţii sunt convinşi că tabloul îi aparţine marelui pictor.

"Nu există nicio îndoială că portretul este realizat de Leonardo. Pot recunoaşte imediat stilul lui da Vinci, în special în felul în care a fost pictată faţa femeii", a declarat profesorul Carlo Pedretti de la Universitatea din California, cel mai mare expert la nivel mondial în lucrările faimosului pictor.

Cu toate acestea, tabloul va mai trece printr-o serie de teste pentru ca specialiştii să poată spune cu exactitate dacă şi accesoriile femeii au fost pictate tot de Leonardo da Vinci sau de unul dintre asistenţii săi.


Foto: dailymail.co.uk

Citeşte mai multe despre:   tablou