Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Un profesor de fizică a reușit să scape de amendă convingând polițiștii că nu au văzut bine (FOTO)

Un profesor de fizică a reușit să scape de amendă convingând polițiștii că nu au văzut bine (FOTO)

Un profesor de fizică a reușit să scape de amendă și să convingă polițiștii că nu au văzut bine și l-au amendat pe nedrept, relatează Daily Mail.

Dmitri Krioukov, un profesor de fizică de la Universitatea din San Diego, a fost oprit în trafic de către o mașină a poliției, după ce anu a oprit la STOP.

Profesorul, care a primit o amendă de 400 de dolari, i-a dat în judecată pe polițiști, susținând că oamenii legii nu au dreptate.

La tribunal, Krioukov s-a apărat singur și a explicat, folosindu-se de diferența dintre mișcarea unghiulară și liniară, că ceea ce au văzut polițiștii nu este realitatea.

Profesorul a explicat că în timp ce se deplasa sa mașina sa, o Toyota Yaris, a oprit la semnul STOP și apoi și-a continuat deplasarea fără probleme.

Potrivit acestuia, polițiștii au fost obstrucționați de o altă mașină mult mai mare, un Subaru Outback, care a trecut prin fața lor exact în momentul în care el a frânat pentru a opri la indicator, după care și-a continuat traiectoria.

Acesta a făcut și o mică lucrare pe care a prezentat-o la tribunal.

Dacă o mașină merge spre un semn, încetinește, oprește și apoi își continuă accelerat traiectoria, un observator (de exemplu un polițist) aflat la o anumită distanță, poate avea impresia că mașina nu își schimbă viteza dacă este obstrucționat de un alt obiect exact în momentul în care mașina inițială decelerează și accelerează”, a explicat Dmitri Krioukov.


Foto: dailymail.co.uk