Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Un raport federal îl contrazice pe TRUMP! Schimbările climatice vor avea EFECTE DEVASTATOARE pentru economie și sănătate

Un raport federal îl contrazice pe TRUMP! Schimbările climatice vor avea EFECTE DEVASTATOARE pentru economie și sănătate

Un articol de: B1.ro - 23 Noi 2018, 22:28
Un raport federal îl contrazice pe TRUMP! Schimbările climatice vor avea EFECTE DEVASTATOARE pentru economie și sănătate Externe

SUA se vor confrunta cu efectele devastatoare ale schimbărilor climatice, atât asupra economiei, cât și asupra sănătății cetățenilor, până la finalul acestui secol, relatează The Independent, citând dintr-un raport federal major cu această temă.

Raportul a fost realizat de către US Global Change Research Program și a fost publicat cu o lună mai devreme decât se aștepta. Acesta arată că singura explicație convingătoare pentru schimbările climatice prin care trece planeta noastră o reprezintă „activitățile umane, în special emisiile de gaze cu efect de seră”.

Astfel, raportul îl contrazice pe liderul de la Casa Albă, Donald Trump, care a spus frecvent că încălzirea globală este o „vânătoare de vrăjitoare”. Ba chiar miercuri, cu ocazia Zilei Recunoștinței, președintele SUA s-a întrebat pe Twitter, într-o manieră retorică, „ce s-a întâmplat cu încălzirea globală?”, făcând referirie la temperaturile inedit de scăzute pentru această perioadă.

Între timp, mai scrie cotidianul britanic, Administrația americană a lansat raportul în timpul weekend-ului prelungit destinat celebrei sărbători americane, în speranța că oamenii vor fi prea ocupați cu cumpărăturile sau cu familia.

Nu numai sănătatea americanilor va fi afectată, scrie raportul. Impactul schimbărilor climatice va avea efecte devastatoare și pentru agricultură, principalul sector pus în pericol fiind cel al producției porumbului, precum și pentru pescarii din SUA, dat fiindcă nivelul de aciditate al oceanelor crește de la an la an. În acest sens, raportul preconizează pierderi anuale de sute de miliarde de dolari.

Citeşte mai multe despre:   SUA,   raport federal