Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Un român a părăsit secția de Terapie Intensivă în aplauzele medicilor. Șoferul de TIR din Spania, infectat cu noul coronavirus a fost salvat (VIDEO)

Un român a părăsit secția de Terapie Intensivă în aplauzele medicilor. Șoferul de TIR din Spania, infectat cu noul coronavirus a fost salvat (VIDEO)

Un articol de: Maria Zărnescu - 26 Mar 2020, 09:55
Externe

Un șofer român de TIR, infectat cu noul coronavirus a fost scos de la Terapie Intensivă în aplauzele medicilor. Bărbatul, în vârstă de 43 de ani a fost pacientul 0 din Galicia. Starea lui a fost critică, din cauza unei afecțiuni cardiace.

Românul a fost primul pacient cu coronavirus din Vigo, Spania și a părăsit în urmă cu puțin timp unitatea de Terapie Intensivă a Spitalului Alvaro Cunqueiro, unde a fost internat încă din data de 6 martie. Bărbatul călătorise la Madrid pe 22 februarie, pentru a-și vizita familia, relatează LaVosdeGalicia.es.

 

În săptămâna următoare datei de 22 februarie, bărbatul s-a prezentat de câteva ori la camera de gardă, iar duminică seara, pe 1 martie a fost internat. La început acesta nu a fost suspectat că ar putea fi infectat cu noul coronavirus și nu a fist testat. Pe 4 martie a venit însă rezultatul pozitiv, iar la scurt au fost depistați și soția, fiul și nepoata. Cele două femei sunt deja voindecate.

 

Daniela, românul de 43 de ani, a fost însă transferat la Terapie Intensivă, pentru că starea lui de sănătate s-a deteriorat, din cauza unei afecțiuni cardiace. După trei săptămâni, timp în care s-a aflat și în stare critică, el a fost salvat și miercuri la prânz a fost mutat într-o secție a spitalului, părăsind Terpia Intensivă în aplauzele medicilor, informează LaVosdeGalicia.es.

El va mai rămâne internat timp de câteva zile. Daniel nu este încă vindecat total, ultimul său test de SARS-CoV-2 a ieșit pozitiv.

 

Citeşte mai multe despre:   coronavirus,   terapie intensiva