Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Un român stabilit la Londra a avut parte de o surpriză de proporţii! Bărbatul s-a întâlnit întâmplător cu primarul capitalei Marii Britanii (FOTO)

Un român stabilit la Londra a avut parte de o surpriză de proporţii! Bărbatul s-a întâlnit întâmplător cu primarul capitalei Marii Britanii (FOTO)

Un articol de: B1 TV - 09 Iul 2016, 19:38
Un român stabilit la Londra a avut parte de o surpriză de proporţii! Bărbatul s-a întâlnit întâmplător cu primarul capitalei Marii Britanii (FOTO) foto: bbc.co.uk Externe

Un român stabilit la Londra a avut ocazia să-l întâlnească, în autobuz, chiar pe primarul oraşului, Sadiq Khan. Noul edil al englezilor folosește transportul în comun fără gardă de corp sau coloană oficială, arată B1 TV.

Vrânceanul Mihai Danțiș a rămas mut de uimire atunci când a urcat în atuboz în capitala Angliei și l-a avut drept coleg de drum pe. primarul orașului. A fost impresionat să constate că, spre deosebire de politicienii români, care se deplasează doar în mașini de lux şi în compania bodyguarzilor, Sadiq Khan duce în continuare un stil de viaţă simplu. Noul edil al Londrei circulă fără probleme cu transportul în comun fără gardă de corp sau coloană oficială, deși este un om cu o funcție importantă.

„Aş vrea ca și restul politicienilor să folosească miljoacele de transport în comun, nu limuzinele de sute de mii de euro. Există astfel o apropiere, pentru că nu îi vedem în bolizi de lux și păziți până în dinți. Sadiq era singur în autobuz și nu îl păzea nimeni. Mai mult, am avut senzația că nu l-ar ataca nimeni, ba, din contră, l-ar iubi, s-ar fotografia cu el. Mi-am dat seama că nu îi e teamă printre noi, ăștia de rând. E o constatare care îți dă forță ție ca om de rând. Să te poți trezi oricând cu primarul Londrei lângă tine, pe scaun în autobuz, e ceva extraordinar", a povestit Mihai Danțiș.

Vrânceanul nu a ratat ocazia de a imortaliza un astfel de moment și a făcut o poză alături de primarul Londrei, sperând ca acesta să devină un model și pentru politicienii noștri.

Sadiq Khan a devenit anul acesta, în luna mai, primul primar musulman din istoria metropolei britanice şi primul musulman ales să conducă o capitală din Europa occidentală. Pakistanez de origine, Khan nu e doar reprezentantul unei minorităţi religioase din Londra, ci şi simbolul londonezului de rând, crescut într-o locuinţă socială şi educat într-o şcoală de cartier.

 

Citeşte mai multe despre:   român,   Londra,   primar