Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Un sat izolat are doar doi locuitori, dar aceştia insistă să poarte mască de frica virusului: ”Este o chestiune de principiu” (VIDEO)

Un sat izolat are doar doi locuitori, dar aceştia insistă să poarte mască de frica virusului: ”Este o chestiune de principiu” (VIDEO)

Un articol de: Catinca Giosanu - 17 Oct 2020, 20:30
Un sat izolat are doar doi locuitori, dar aceştia insistă să poarte mască de frica virusului: ”Este o chestiune de principiu” (VIDEO) Sursa Foto: ziare.com Externe

Giovanni Carilli şi Giampiero Nobili sunt singurii locuitori din Nortosce, un sat izolat din centrul Italiei, însă ei insistă să poarte măşti de protecție sanitară în spații din aer liber din respect reciproc, transmite CNN.

 

 

Satul izolat cu doi locuitori în care ambii insistă să poarte mască

 

 

Reamintim faptul că în Italia, măştile sunt obligatorii în toate spaţiile publice închise şi deschise, iar această regulă este respectată şi în satul Nortosce, deşi cei doi bărbați sunt singurii locuitori din zonă.

Având în vedere că autoritățile au emis o hotărâre referitoare la portul măștii sanitare, poliţia din Italia îi amendează pe cei care nu respectă regulile cu amenzi care pot ajunge şi la 1000 de euro. Pentru cei doi vecini, însă, purtarea măştii este o regulă sfântă.

În vârstă de 74 de ani, Gioampiero Nobili este de părere că este o lipsă de respectă faţă de vecinul său să facă rabat de la regulile impuse de autoritățile italiene, în ciuda situaţiei lor ieşită din comun.

„Purtarea măştii şi respectarea distanţării sociale nu ţine doar de raţiuni de sănătate. Nu e ceva bun sau rău. Dacă există reguli trebuie să le respecţi de dragul tău şi a celor din jur. E o chestiune de principiu”, spune acesta.Celebrul prezentator S-A STINS din viață. ESTE VESTEA TRISTĂ A ZILEIBeing Sent

 

 

„Sunt mort de frică din cauza virusului”

 

 

Giovanni Carilli are 84 de ani și se teme foarte tare de noul coronavirus de tip SARS-CoV-2, mai ales că bărbatul suferă și de alte boli specifice vârstei.

„Sunt mort de frică din cauza virusului”, a povestit Carilli (82 de ani), conform CNN Travel.

Bărbatul se gândește în mod deosebit la animalele pe care le are în îngrijire.

„Dacă mă îmbolnăvesc, sunt pe cont propriu, cine să aibă grijă de mine? Sunt bătrân, dar vreau să trăiesc în continuare pentru a avea grijă de oi, de viţa de vie, de stupid şi de livadă. Să caut trufe şi ciuperci. Îmi place viaţa mea”, a mai spus italianul.

Uneori, cei doi bătrâni se întâlnesc la o ceașcă de cafea acasă la Carilli, stau la o masă lungă de aproximativ doi metri, fiecare la un alt capăt. Și asta, ca să respecte distanţarea socială impusă de autoritățile sanitare. Măsura este respectată și atunci când ei fac o plimbare la străvechea fântână romană, de unde iau apă.

Giovanni Carilli şi Giampiero Nobili sunt singurii locuitori ai satului şi au alături de ei doar un câine şi cinci oi. Ocazional se întâlnesc însă cu membri ai familiei din afara satului abandonat.

 

 

Coronavirus în Italia

Citeşte mai multe despre:   coronavirus in Italia,   criza COVID-19