Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Un singur membru al echipei care a filmat presupusul atac chimic din Siria a supraviețuit (VIDEO)

Un singur membru al echipei care a filmat presupusul atac chimic din Siria a supraviețuit (VIDEO)

Un singur membru al echipei care a filmat imaginile cu presupusul atac cu acrme chimice din Damasc de pe 21 august, a supraviețuit, potrivit unui interviu citat de Foreign Policy.

Activista Razan Zaitouneh, care conduce Violations Documentation Center din Siria, a declarat că echipa sa a mers în suburbia Damascului, Zamalka, imediat după atacul chimic care ar fi avut loc la 21 august. Personalul comisiei locale din Zamalka, ce se ocupa de realizarea filmelor în zonă şi postarea lor pe Internet, a ajuns, de asemenea, la faţa locului. Potrivit lui Zaitouneh, doar unul dintre ei a supravieţuit.

"Atacurile chimice, în prima zi a masacrului, au provocat moartea multor activişti media de la (comisia de) coordonare din Zamalka deoarece aceştia au inhalat gaze chimice toxice", i-a spus Murad Abu Bilal, singurul supravieţuitor, lui Zaitouneh, într-un interviu postat pe YouTube.

"Au ieşit să filmeze şi să strângă informaţii despre atacul chimic, dar nici unul dintre ei nu s-a mai întors", a completat el.

Înregistrările video prezintă copii cu pupile contractate, convulsii şi dificultăţi de respiraţie, semne clasice ale expunerii la gaz sarin.

De asemenea se mai pot observa resturile unor rachete cu ajutorul cărora ar fi fost dispersat gazul sarin, acestea fiind, în mare parte, intacte.

Atac cu arme chimice în Siria
Embed:

Citeşte mai multe despre:   Siria