Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Un sistem de alertă Covid-19 asemănător alertelor teroriste urmează să fie lansat de guvernul Marii Britanii

Un sistem de alertă Covid-19 asemănător alertelor teroriste urmează să fie lansat de guvernul Marii Britanii

Un articol de: George Lupu - 10 Mai 2020, 13:50
Un sistem de alertă Covid-19 asemănător alertelor teroriste urmează să fie lansat de guvernul Marii Britanii foto: Hepta.ro / Zuma Press / Xinhua Externe

Un sistem de alertă Covid-19 urmează să fie lansat de guvernul Marii Britanii pentru a urmări infectările cu noul coronavirus. Măsura ar urma să fie anunțată duminică de către premierul Boris Johnson. Sistemul va clasifica nivelul de amenințare de la coronavirus pe o scară de la unu la cinci și va fi ajustat în funcție de datele colectate Boris Johnson urmează să actualizeze măsurile valabile pentru Marea Britanie în lupta pentru stoparea infectărilor cu COVID-19.

Se preconizează că premierul va dezvălui un nou slogan, spunându publicului „să fie în alertă, să controleze virusul, să salveze vieți”. Presa din Regat precizează că este puțin probabil ca premierul Boris Johnson să ofere detalii concrete cu privire la noul regim al restricțiilor, impuse pentru prima dată pe 23 martie – sau dacă acesta se va schimba, scrie bbc.com.

Din primele informații sistemul - cu alerte variind de la verde (nivelul unu) până la roșu (nivelul cinci) - va fi similar cu cel utilizat pentru a ține publicul la curent cu privire la amenințările teroriste. Premierul Johnson este așteptat să spună că Anglia este în prezent în etapa patru, dar se îndreaptă spre etapa a treia. Instrumentul de alertă - care va fi administrat de un nou „centru comun de biosecuritate” - va reflecta amenințarea reprezentat de noul coronavirus în diferite părți ale țării, ceea ce înseamnă că nivelul amenințării într-un oraș ar putea diferi destul de mult de altul.

O reuniune a comisiei Cobra, va avea loc duminică seară, înaintea conferinței televizate a premierului Johnson, care urmează să anunțe planurile ce vor fi prezentate luni în Parlament.

 

Noi restricții introduse în Marea Britanie

 

Acest nou sistem de alertă urmează să fie introdus în contextul în care se vorbește despre aplicarea unor noi restricții privind combaterea COVID-19 în Marea Britanie.

Companiile aeriene din Marea Britanie anunță că guvernul de la Londra le-a notificat cu privire la introducerea unei carantine de 14 zile pentru oricine ajunge în Marea Britanie din orice țară în afară de Republica Irlanda, ca răspuns la pandemia de COVID-19.

Surse guvernamentale și din domeniul aviație au declarat pentru BBC News că această carantină ar însemna că oamenii ar putea fi așteptați să furnizeze o adresă la sosirea la frontieră. Nu este clar cât timp va exista noua restricție de călătorie și dacă rezidenților ne-britanici li se va permite să stea în spații de cazare private închiriate.

 

Măsuri de relaxare în Marea Britanie anunțate de premierul Boris Johnson

 

O altă măsură suplimentară de protecție pentru COVID-19 care ar urma să fie introdusă în Marea Britanie este reprezentată de așa numitele pașapoarte digitale.

Firmele din domeniul tehnologic sunt în discuții cu guvernul britanic pentru crearea pașapoartelor pentru imunitate necesare pentru a ajuta britanicii să se întoarcă în siguranță la muncă folosind testarea pe scară largă pentru depistarea noului coronavirusu și pentru recunoașterea facială.

Această măsură este dezbătută n contextul în care Guvernul de la Londra ia în calcul relaxarea restricțiilor. Premierul Boris Johnson ia în calcul redeschidere școlilor primare de la 1 iunie, potritvit Reuters, care citează ziarul The Telegraph.

The Sunday Times a declarat că guvernul britanic nu va face decât să ajusteze măsurile restrictive, încurajând șantierele de construcții să se redeschidă. Ba mai mult, măsurile restrictive se vor relaxa și în cee ace privește activitățile în aer liber. De asemenea, oameni sunt sfătuiți să își acopere fața cu o mască de protecție în transportul public.

 

 

Citeşte mai multe despre:   COVID-19,   Marea Britanie