Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Un tablou pictat de Winston Churchill a fost vândut de Angelina Jolie cu 8 milioane de euro (FOTO)

Un tablou pictat de Winston Churchill a fost vândut de Angelina Jolie cu 8 milioane de euro (FOTO)

Un articol de: Andrei Vlad - 02 Mar 2021, 13:47
Un tablou pictat de Winston Churchill a fost vândut de Angelina Jolie cu 8 milioane de euro (FOTO) Winston Churchill / Foto: lasegundaguerra.com Externe

Winston Churchill, fostul premier al Regatului Unit al Marii Britanii, care a îndeplinit și funcția de ministru de Finanțe, avea o mare pasiune pentru artă, pe care și-o exprima pe pânză. 

Luni, la Londra, unul dintre cele mai cunoscute tablouri pictate de către Winston Churchill a fost vândut de Angelina Jolie cu peste 7 milioane de lire sterline (8,1 milioane de euro), prin intermediul casei de licitații Christie's. 

Casa de licitații Christie's a estimat tabloul la 1,7-2,8 milioane de euro, însă colecționarii s-au întrecut în super-oferte. 

 

Tabloul pictat de către Winston Churchill a aparținut și fostului președinte SUA, Franklin D. Roosevelt

 

Tabloul peisagistic „Tower of the Koutoubia Mosque" este o pictură în ulei, ce înfățișează moscheea Koutoubia, un monument emblematic din Marrakesh, Maroc. Opera de artă a fost dăruită de către Churchill lui Frankin D. Roosevelt, președintele SUA de la acea vreme. Tabloul a fost apoi vândut în 1950, de unul dintre fiii lui Roosevelt și a trecut prin mâinile mai multor proprietari până când a ajuns în colecția familiei Angelina Jolie și Brad Pitt. 

În cadrul aceleiași licitații au mai fost vândute două tablouri pictate de către Winston Churchill, un peisaj din Marrakesh, pentru 1,55 milioane de lire sterline (1,8 milioane de euro) și o imagine a Catedralei Saint Paul din Londra, vândută pentru 880.000 de lire sterline (1,2 milioane de euro), estimată inițial între 200.000 și 300.000 de lire sterline. 

Liviu Dragnea, ELIBERAT din închisoare? Vestea pe care o aștepta fostul șef al PSD

Citeşte mai multe despre:   Winston Churchill,   tablou