Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Un taifun puternic va ajunge în estul Japoniei și va traversa regiunea Fukushima

Un taifun puternic va ajunge în estul Japoniei și va traversa regiunea Fukushima

Wipha, un taifun puternic, va lovi sudul și estul Japoniei, marți și miercuri, provocând ploi puternice pe arii extinse, ceea ce generează teama de noi incidente la centrala nucleară avariată de la Fukushima, relatează AFP.

Taifunul Wiphs, cel de al 26-lea din acest sezon în Asia, are dimensiuni mari şi se deplasează cu o viteză de 25 de kilometri pe oră spre nord. Ulterior se va îndrepta câtre nord-est.

Acest taifun, care va atinge şi Tokyo în cursul zilei de miercuri și aduce cu sine rafale de vânt de 216 kilometri la oră, riscă să provoace perturbări puternice ale transporturilor printre care anularea legăturilor aeriene şi întârzieri ale trenurilor.

În timpul trecerii precedentelor taifunuri şi după puternice precipitaţii, compania care gestionează centrala, Tokyo Electric Power (Tepco) trebuie să facă faţă ploilor masive, complexul atomic fiind deja plin de apă radioactivă.

Tepco a declarat prin urmare că va spori fixarea echipamentelor şi va intensifica supravegherea zonelor care ar putea fi inundate.