Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Un test ieftin și rapid pentru diagnosticarea persoanelor infectate cu COVID-19 a fost aprobat în SUA. Emite în 15 minute un certificat digital persoanelor testate negativ

Un test ieftin și rapid pentru diagnosticarea persoanelor infectate cu COVID-19 a fost aprobat în SUA. Emite în 15 minute un certificat digital persoanelor testate negativ

Un articol de: Beatris Ionita - 27 Aug 2020, 10:40
Un test ieftin și rapid pentru diagnosticarea persoanelor infectate cu COVID-19 a fost aprobat în SUA. Emite în 15 minute un certificat digital persoanelor testate negativ Sursa Foto: abbott.com Galerie foto (1) Externe

Un test ieftin și rapid pentru depistarea noului coronavirus a fost aprobat în SUA. Cu ajutorul unei aplicații, persoanele testate negativ vor putea obține un certificat virtual, pe telefon, cu care vor demostra că nu sunt infectați și vor putea călătorii cu ușurință. 

Testul care are dimensiunile unui card bancar, costă doar 5 dolari, echivalentul a 20 de lei, oferă rezultatul în 15 minute și poate fi efectuat în instituții precum școli, locuri de muncă, aeroporturi, etc. 

Numit BinaxNOW COVID-19 Ag Card, testul are o sensibilitate de 97.1%, a fost dezvoltat de compania americană Abbott Laboratories și aprobat de Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA prin autorizaţia de utilizare de urgenţă.

 

 

 Cum se face testul rapid COVID-19

 

Testul BinaxNOW COVID-19 Ag Card, se face pe bază de exudat și foloseşte o tehnologie similară cu testele de sarcină rapide. 

Acesta va fi făcut de către personalul medicală, care pune proba recoltată din nasul pacientului pe eșantionul de testare al cardului, îl închide și în 15 minute citește rezultatul. Persoanele care folosesc aplicația și primesc un rezultat negativ al testului vor primi un permis de sănătate digital criptat temporar printr-un cod QR (similar cu un permis de îmbarcare al companiei aeriene). Cei care sunt depistați pozitiv vor primi un mesaj care le va spune este nevoie să intre în carantină și să ia legătura cu medicul. Cel mai bun drob de miel. Chef Cătălin Scărlătescu a dezvăluit rețeta bunicii sale. Ce SECRET ascunde

Aplicația care descifrează codul QR al testului, numită NAVICA, poate fi descărcată gratuit din magazinele virtuale, pe dispozitivele iPhone și Android.


"În acest moment critic al pandemiei, testarea este fundamentală pentru a facilita revenirea la muncă, școală și pentru a ne relua activitățile cu un pic mai multă încredere.
BinaxNOW este un test rapid, fiabil, accesibil pe care Abbott îl va produce la scara largă pentru a facilita accesul la testare persoanelor care au nevoie.
Vom livra zeci de milioane de teste în septembrie, urmând să creștem producția la 50 de milioane de teste în octombrie.
Împreună cu acest test ușor de utilizat de 5 dolari, 15 minute, venim și cu o aplicație de mobil, numită NAVICA, care funcționează ca un „card de îmbarcare” digital securizat, care poate fi scanat pentru a intra în organizații și în alte locuri unde oamenii se adună. Această combinație este o tehnologie care schimbă viața oamenilor.

Fără echipament necesar, dispozitivul va fi un instrument important pentru gestionarea riscurilor prin identificarea rapidă a persoanelor infectate, astfel încât acestea să nu răspândească boala”, a transmis Abbott, după obținerea autorizației.

Citeşte mai multe despre:   test coronavirus