Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Un turist german aflat în România a pocnit în ochi o ursoaică cu pui pentru a-și salva viața

Un turist german aflat în România a pocnit în ochi o ursoaică cu pui pentru a-și salva viața

Un articol de: Redacția B1.ro - 11 Iun 2019, 17:46
Un turist german aflat în România a pocnit în ochi o ursoaică cu pui pentru a-și salva viața Foto: Pixabaay Externe

Un student german a fost atacat de o ursoaică cu pui, în timp ce se afla într-o drumeţie în Munţii Carpaţi, pentru că ulterior să o pocnească în ochi pentru a-şi salva viaţa, relatează Deutsche Welle.

Germanul, în vârstă de 26 de ani, se afla într-o vizită de cinci zile în România, împreună cu iubita lui. El ştia că în Munţii Carpaţi locuiesc câteva mii de urşi, însă nu şi-a pus vreo clipă problema că s-ar şi putea întâlni cu unul dintre ei. De altfel, potrivit relatărilor bărbatului, nici nu a observat ursoaica decât atunci când se afla în faţa lui.

"Aveam privirea îndreptată în altă direcţia, aşa că atunci când am văzut-o că aleargă spre mine, pur şi simplu nu am avut timp să mă gândesc ce să fac", a declarat Andi Bauer, studentul german.

"M-a muşcat de picior, l-a ţinut în gură, m-a târât şi m-a aruncat prin jur. Urlam după ajutor, însă nu avea nimeni ce să facă", a adăugat el.

În timpul atacului însă, iubita lui a strigat la el să lovească ursoaica în ochi.

"Am îngheţat de frică atunci când am văzut urşii pentru prima dată. Am ţipat la Andi în tot acel timp. După aceea mi-am adus aminte că ar trebui să loveşti un urs în ochi, aşa că i-am spus să facă asta şi ursul a plecat şi l-a lăsat în pace. Andi este foarte norocos să mai fie în viaţa", a declarat iubita studentului.

Cei doi au recunoscut şi faptul că au ignorat un localnic care îi sfătuise să renunţe la drumeţie.

"Citisem despre urşi şi pantere, însă Andi m-a convins să nu aduc un spray anti-urși, crezând că ar fi mult mai probabil să explodeze", a mai precizat iubita bărbatului.

Ulterior atacului, turistul german a fost transportat cu elicopterul la un spital din România, pentru că ulterior să fie transferat la unul din Germania, unde încă se află sub tratament.Câți BANI câștigă LUNAR un barista angajat la Starbucks România