Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Un val de fum rezultat în urma incendiilor de vegetație din SUA, a ajuns în Europa. Cerul s-a făcut portocaliu

Un val de fum rezultat în urma incendiilor de vegetație din SUA, a ajuns în Europa. Cerul s-a făcut portocaliu

Un articol de: Beatris Ionita - 17 Sep 2020, 08:00
Un val de fum rezultat în urma incendiilor de vegetație din SUA, a ajuns în Europa. Cerul s-a făcut portocaliu Sursa Foto Twitter Externe

Cerul Europei a devenit portocaliu din cauza degajărilor masive de fum rezultate în urma incendiilor de vegetație din California. Particulele poluante au traversat oceanul la sfârșitul săptămânii trecute, în timp ce un alt val de fum se află acum deasupra Oceanului Atlantic, și se îndreaptă spre Europa

Efectele acestui val de poluare au putut fi observate recent în Franţa, Marea Britanie, Olanda şi în Germania, unde cerul a căpătat o nuanță de portocaliu. În aceste condiții, oamenii sunt sfătuiţi să petreacă mai puțin timp în aer liber, în special cei care sunt în categorii de risc.

 

 

Cerul portocaliu a devenit o normalitate în California

 

Locuitorii din California s-au obișnuit deja cu cerul de culoare roșiatică și căderile de cenușă în orașe, de când  incendiile nu mai contenesc.

 

 

36 de oameni au murit pe continetul american, doar în ultima luna, în urma incendiilor care au cuprins aproximativ un milion de hectare de vegetaţie de pe Coasta de Vest a Statelor Unite.Pagubele sunt estimate la aproximativ 150 de miliarde de dolari.

 

Sute de mii de păsări moarte din cauza incendiilor masive și a poluării

 

Sute de mii de păsări au murit în New Mexico, cea mai probabilă cauză fiind incendiile de pe coasta de vest a SUA. Incidentul s-a repetat şi în Colorado, Texas şi Mexic, Arizona şi Nebraska.

Rândunelele, parulele, păsările albastre, vrăbiile, mierlele şi altele, au fost de atunci găsite moarte, potrivit presei locale. Căldura extremă şi seceta sunt, de asemenea, factori posibili care au condus la moartea acestora.

Citeşte mai multe despre:   poluare,   Europa,   SUA,   incendiu de vegetatie