Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Un whisky japonez, desemnat pentru prima oară cel mai bun din lume: Yamazaki a depășit spectaculos whisky-ul scoțian

Un whisky japonez, desemnat pentru prima oară cel mai bun din lume: Yamazaki a depășit spectaculos whisky-ul scoțian

Un articol de: - 05 Dec 2014, 14:32
Un whisky japonez, desemnat pentru prima oară cel mai bun din lume: Yamazaki a depășit spectaculos whisky-ul scoțian Foto: theguardian.com Externe
Whisky-ul japonez Yamazaki a fost declarat cel mai bun din lume, pentru prima dată, depășind spectaculos Scoția, care nici măcar nu figurează în top cinci.

Pentru mulţi, acest nume nu spune nimic, dar pentru cunoscători surpriza nu este foarte mare. Premiul de cel mai bun whisky din lume este o confirmare a muncii depuse de producătorii japonezi.

„Pentru noi, cei care producem whisky, este important să folosim din plin avantajele distileriei. Iar acest lucru s-a văzut în rezultate, aşa că bineînţeles că sunt foarte fericit şi mulţumit”, spune Takahisa Fujii, managerul distileriei, citat de theguardian.com.

Whisky-ul Yamazaki este produs într-o zonă de munte, lângă orașul Kyoto, iar apa folosită în distilerie este adusă din puțurile dintr-un oraș apropiat, fiind prețuită pentru mineralele pe care le conține. Pentru ca gustul să fie unul de excepție, băutura este depozitată în butoaie de stejar aduse din nordul Spaniei.

Whisky-ul Yamazaki se află la vânzare doar în Europa, o sticlă costând aproape 130 de euro.