Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Una din cele mai mari comori din istoria Europei, descoperită de doi arheologi amatori într-o insulă aparținând Marii Britanii

Una din cele mai mari comori din istoria Europei, descoperită de doi arheologi amatori într-o insulă aparținând Marii Britanii

În jur de 50.000 de monede de argint și bronz, datând din epoca fierului, au fost descoperite de doi arheologi amatori, după 30 de ani de explorări pe un singur câmp de pe insula britanică Jersey. Este cel mai mare tezaur de monede celtice găsite în nordul Europei.

Monedele sunt prinse într-un bulgăre imens de pământ, de 750 de kilograme, relatează The Guardian.

Reg Mead și Richard Miles sunt cei doi amatori care au făcut descoperirea, inspirati de legende despre un fermier care a găsit monede de argint pe terenul în cauză. La începutul anului, ei au găsit 60 de monede de argint si una de aur, din secolul I î.H. Au continuat căutarea, convinși că există și alte piese.

Cei doi amatori au avut dreptate, găsind cele 50.000 de piese de argint și bronz după câtva timp. Arheologii consideră că cele două seturi de monede nu au legătură intre ele, iar acestea din urmă provin din regiunea antică Armorica, provinciile franceze Normandia și Bretagne din ziua de azi.

Operațiunile de excavare continuă pe câmpul din insula Jersey.

Citeşte mai multe despre:   Insula Iubirii,   Europa