Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Una dintre armele folosite în atacul terorist din Paris provine dintr-o operațiuni eșuată a americanilor

Una dintre armele folosite în atacul terorist din Paris provine dintr-o operațiuni eșuată a americanilor

Un articol de: - 30 Iun 2016, 14:53
Externe

Organizația Judicial Watch a informat joi că una dintre armele folosite de teroriști în atentatul din Paris provine din Statele Unite, mai exact aceasta a fost vândută de autoritățile americane către un cartel mexican într-o operațiune eșuată desfășurată în 2009 în Phoenix.

Judicial Watch, organizație dedicată investigării activității guvernamentale americane, a făcut descoperirea folosing un raport al unei agenții americane care indica seria și numărul armei respective.

Oficialii americani au încercat să țină ascunsă această informație trimițând ordine ca propietarul de drept al armei să păstreze liniștea: " Ordine au fost trimite către agenți ca să nu îl enerveze pe propietarul pe cel care a vândut arma ca să prevină ca acest acaz să devină public" ar fi spus un ofițer american, potrivit Russia Today.

Operațiunea oficialilor americane ce a eșuat în 2009 a dus la pierderea a 2000 de arme despre care autoritățile americane nu mai știu nimic. Rolul operațiunii a fost de a prinde în capcană un cartele din Mexic, dar execuția s-a terminat într-un fiasco.

Situația acestor arme a ajuns în atenția publicului încă din 2011 când două dintre acestea au fost utilizate pentru uciderea unui agent de frontieră american.

O investigare a acestei teme de către o Comisia de monitorizare și reformă guvernamentală a încercat să investigheze controversa. Departamentul American de Justiție a negat că avea vreo cunoștință despre implementarea operațiuni din 2009. Comisia nu crezut lămuririle oferite de către departament și a cerut să primească documente despre investigarea acestei operațiuni, însă Barack Obama s-a situat de partea Departamentul de Justiție și si-a folosit privilegiul executiv de a bloca transmiterea de documente.

Citeşte mai multe despre:   arme,   atac terorist,   SUA
 
Loading...