Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Una dintre cele mai grave pene de curent din istorie a afectat India: 600 de milioane de oameni au rămas fără electricitate

Una dintre cele mai grave pene de curent din istorie a afectat India: 600 de milioane de oameni au rămas fără electricitate

Pana de curent de luni, care a lăsat 300 de milioane de persoane fără electricitate, a fost urmată de o alta, mai mare, marți. Astfel, peste jumătate din țară (600 de milioane de persoane) este afectată, aceasta fiind una dintre cele mai mari pene de curent înregistrate în istorie.

Pana de curent a adus în prim plan temeri importante legate de infrastructura învechită a Indiei și incapacității guvernului de a face față cererii de energie, țara încercând să devină o superputere economică la nivel regional, relatează Huffington Post.

Pana de luni, din nordul țării, a durat mai multe ore și a afectat 300 de milioane de oameni. Deși a fost remediată, curentul a căzut din nou marți, în jurul orei locale 1:00. Cam în același timp, și în estul țării s-a produs o pană de mari proporții. În total, au fost afectate în jur de 600 de milioane de persoane.

Metroul din New Delhi s-a oprit pentru a doua zi la rând marți, din cauza penelor de curent succesive.

Împreună cu creșterea economică a Indiei din ultimii ani, a crescut și cererea pentru electricitate, iar companiile producătorare de curent nu au reușit să țină pasul cu cererea. Mai mult, din cauza unui sezon al munsonului slab, centralele hidroelectrice produc mai puțină electricitate decât de obicei.

Citeşte mai multe despre:   India,   electricitate