Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Ungaria a cerut activarea mecanismului de protecție civilă al UE pentru a face față numărului tot mai mare de imigranți

Ungaria a cerut activarea mecanismului de protecție civilă al UE pentru a face față numărului tot mai mare de imigranți

Un articol de: - 11 Sep 2015, 21:20
Ungaria a cerut activarea mecanismului de protecție civilă al UE pentru a face față numărului tot mai mare de imigranți Externe

Ungaria a cerut Comsiie Europene să activeze mecanismul de protecție civilă, prin care un stat UE poate primi asistență imediată din partea celorlalte state membre, în contextul crizei imigranților, informează Agerpres.

Informația a fost anunțată de Mina Andreeva, purtătoare de cuvânt a executivului comunitar, în cadrul unei conferințe de presă. Ungaria a anunțat că are nevoie mai ales de saltele, lenjerii de pat, perne, pături și sisteme de încălzire. Guvernul de la Budapesta a cerut anterior Uniunii Europene opt miliaone de euro ca asistență de urgență pentru extinderea taberelor de refugiați. UE a anunțat că va examina această cerere.

Activarea mecanismului comunitar de protecție civilă ar înlesni mobilizarea serviciilor de urgență pentru a răspunde necesităților imediate ale Ungariei. Dacă se va răspunde pozitiv acestei cereri, Comisia Europeană va lansa un apel către celelalte state membre să ajute Ungaria și va coordona întregul proces.

Celelalte țări vor transmite CE cu ce pot contribui, apoi executivul comunitar va informa guvernul ungar, urmând ca acesta din urmă să decidă asupra ajutorului și să intre în contact direct cu statele de la care va primi ajutorul.

Totodată, premierul Viktor Orban a anunțat că, din 15 septembrie, toți cei care vor intra ilegal pe teritoriul Ungariei vor fi arestați. (Detalii AICI)

Citeşte mai multe despre:   Ungaria,   UE,   Uniunea Europeana,   asistenta,   refugiati,   imigranti