Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe ”Ungaria ajută Rusia să DISTRUGĂ NATO din interior”

”Ungaria ajută Rusia să DISTRUGĂ NATO din interior”

Un articol de: - 11 Feb 2018, 10:31
”Ungaria ajută Rusia să DISTRUGĂ NATO din interior” Foto: Front News International Externe

Ungaria contribuie la politica Rusiei de distrugere a NATO din interior, a acuzat Irina Friz, șefa Delegației Permanente a Ucrainei la Adunarea Parlamentară a NATO.

Friz a criticat astfel decizia Budapestei de a bloca summitul NATOUcraina la nivelul Miniștrilor Apărării.

”În calitate de președintă a Delegației Permanente a Ucrainei la NATO, sunt îngrijorată. Partea ucraineană propune și este pregătită să discute și să rezolve astfel de probleme într-un format de negocieri care să respecte legile internaționale, Carta Europeană a limbilor regionale sau mintoritare și mecanicmele Programului Național de cooperare cu NATO. Cu toate acestea, trebuie să recunoaștem că poziția Ungariei, folosită în prezent pentru șantaj, este neproductivă și subminează securitatea din Europa”, a scris Irina Friz, pe Facebook, într-un mesaj citat de Ukrinform.

În opinia acesteia, încercările Ungariei de a bloca reuniunea reprezintă o ”practică periculoasă” prin care amestecă problemele umanitare cu cele de apărare și securitate în regiune.

Ungaria contribuie – și nu doar în mod indirect – la slăbirea eforturilor NATO de a minimiza riscurile din regiune, cât și la politica Rusiei de a distruge Alianța Nord-Atlantică din interior. Sper că va renunța la politica șantajului”, a mai acuzat Irina Friz.

În ianuarie, Ungaria a anunțat că nu va facilita organizarea unui summit UcrainaNATO deoarece Legea Educației adoptată de Kiev încalcă drepturile minorităților.

Citeşte mai multe despre:   Ungaria,   Ucraina,   Rusia,   NATO,   summit