Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Ungaria ar putea fi exclusă din Comunitatea Democrațiilor

Ungaria ar putea fi exclusă din Comunitatea Democrațiilor

Un articol de: - 20 Oct 2014, 13:49
Ungaria ar putea fi exclusă din Comunitatea Democrațiilor Foto: haaretz.com Externe

La o reuniune a ONU de luna trecută, Comunitatea Democrațiilor a demarat un proces care ar putea duce la eliminarea Ungariei din Comunitate, scrie publicația Foreign Policy.

În cazul în care Ungaria pleacă, aceasta înseamna o recunoaștere internațională că națiunea a încetat să mai fie o democrație. Comunitatea Democrațiilor, unul dintre cele mai importante cluburi ale democrației din lume, este o coaliție interguvernamentală de state angajate în cultivarea valorilor și instituțiilor democratice.

Comunitatea promovează documentul său fondator, Declarația de la Varșovia, ca "unul dintre documentele cele mai complete și coerente cu privire la democrație", și își declara intenția de a sprijini tranziția democratică și consolidarea la nivel mondial.

Comunitatea Democrațiilor a luat ființă în anul 2000, la Varșovia, la inițiativa Secretarului de Stat al SUA, Madeleine Albright, și a ministrului Afacerilor externe al Poloniei, prof. Bronislaw Geremek.

Din 2010,  guvernului maghiar condus de Viktor Orban a luat o serie de măsuri comparate cu cele ale lui Vladimir Putin. A fost rescrisă constituția, s-a intervenit în sistemul judiciar și s-a erodat libertatea mass-media și cea religioasa. Alegerile din aprilie 2014 în urma cărora Orban a câștigat un al treilea mandat, au fost libere, dar nu corecte, adauga articolul.

Citeşte mai multe despre:   Ungaria