Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Ungaria are trei propuneri pentru gestionarea crizei imigranților

Ungaria are trei propuneri pentru gestionarea crizei imigranților

Un articol de: - 18 Sep 2015, 22:42
Ungaria are trei propuneri pentru gestionarea crizei imigranților Foto: lesechos.fr Externe

Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, a declarat că Budapesta are trei propuneri de gestionarea crizei imigranților, după convorbiri pe care le-a avut cu omologul său sârb Ivica Dacic și cu ministrul de interne Nebojsa Stefanovic, informează MTI, citată de Agerpres.

Oficialul ungar a susținut că Uniunea Europeană ar trebui să înființeze o forță pentru a proteja frontierele Greciei de fluxul de refugiați. Pentru aceasta, este nevoie ca Grecia să stabilească numărul de polițiști de frontieră, militari, nave și elicoptere necesar. Pentru aplicarea unei astfel de măsuri ar mai fi nevoie de stabilirea de cote pentru a împărți costurile operațiuni.

O a doua măsură propusă se referă la finanțarea de către Uniunea Europeană a taberelor de refugiați existente în Turcia, Iordania și Liban, și construirea unora noi pentru a preveni un exod în Europa, dar și pentru ca aceștia să poată reveni în țările lor odată cu revenirea păcii. Și în acest caz, ar putea fi nevoie de impunerea de cote sau bugetul UE ar putea fi amendat.

Cea de-a treia propunere la care a făcut referire Ministrul ungar de Externe este furnizarea de către Uniunea Europeană a unui ajutor financiar țărilor aflate pe rutele de tranzit ale imigranților, inclusiv Macedonia și Serbia.

Szijjarto a ținut să precizeze că gardul construit de autoritățile de la Budapesta de-a lungul frontierei ungaro-sârbe nu are nimic de-a face cu Serbia, singurul său scop fiind acela de a limita afluxul de imigranți. De altfel, Szijjarto și Dacic au convenit că relațiile bilaterale ”nu au fost niciodată mai bune” decât în prezent.

Citeşte mai multe despre:   Ungaria,   criza imigrantilor,   refugiati,   Turcia,   Grecia,   Serbia,   Uniunea Europeana