Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Ungaria: Cei 12 români reținuți din 26 august pentru trafic de persoane, arestați preventiv. Decizia aparține Judecătoriei Centrale Buda (VIDEO)

Ungaria: Cei 12 români reținuți din 26 august pentru trafic de persoane, arestați preventiv. Decizia aparține Judecătoriei Centrale Buda (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 30 Aug 2015, 10:34
Foto: bucurestifm.ro Externe

Noi cazuri de trafic de persoane în care au fost implicaţi cetăţeni români! Doi bărbaţi au fost reţinuţi în Austria, după ce au fost prinşi că transportau în camioane mai mulţi refugiaţi.
Şi în Ungaria, 12 români care erau reţinuţi din 26 august au fost arestaţi pentru trafic de persoane, de către judecătorul unui tribunal din Buda, informează B1 TV.

Cei 12 cetățeni români retinuti pentru trafic de persoane în Ungaria, pe data de 26 august, au fost arestati preventiv. Decizia aparţine Judecătoriei Centrale Buda, nu este definitivă și a fost atacată deja cu recurs.

Un consul din cadrul Ambasadei Romaniei la Budapesta a fost de față la audierile de la judecătorie și a constatat că drepturile procedurale ale cetățenilor români au fost respectate. Aceștia au beneficiat de avocat din oficiu și de traducător.

Între timp, alţi 2 români au fost reţinuţi în Austria, tot pentru trafic de persoane.

26 de imigranţi ilegali din Siria, Afganistan şi Bangladesh se aflau în camionul condus de unul dintre cei doi români. Dintre aceştia, 3 copii aflaţi în stare gravă din cauza deshidratării, care au fost ulterior transportaţi la spital. Şoferul, în vârstă de 29 de ani, era călăuză pentru imigranţii clandestini.

Un român a fost arestat şi în Salzburg pentru de trafic de persoane. În camionul condus de acesta, poliţiştii austrieci au descoperit ascunşi mai mulţi refugiaţi.

Ungaria: Cei 12 români reținuți din 26 august pentru trafic de persoane, arestați preventiv


Citeşte mai multe despre:   trafic de persoane,   audieri,   retinuti
 
Loading...