Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Ungaria l-a convocat pe ambasadorul austriac, după ce cancelarul Werner Faymann a comparat modalitatea în care Budapesta gestionează criza refugiaților cu măsurile practicate de naziști

Ungaria l-a convocat pe ambasadorul austriac, după ce cancelarul Werner Faymann a comparat modalitatea în care Budapesta gestionează criza refugiaților cu măsurile practicate de naziști

Un articol de: - 13 Sep 2015, 10:48
Ungaria l-a convocat pe ambasadorul austriac, după ce cancelarul Werner Faymann a comparat modalitatea în care Budapesta gestionează criza refugiaților cu măsurile practicate de naziști Foto: nypost.com Externe

Ungaria l-a convocat pe ambasadorul austriac, după ce cancelarul Werner Faymann a comparat politicile Budapestei, faţă de refugiaţi, cu deportările naziste, relatează Reuters.
Ministerul de Externe maghiar l-a convocat pe ambasadorul Austriei la Budapesta. Diplomatul va da luni explicaţii în urma declaraţiilor cancelarului Werner Faymann, care comparase măsurile luate de guvernul Viktor Orban cu cele din perioada nazistă. În replică, ministrul de externe maghiar a calificat afirmaţiile lui Faymann drept nedemne pentru un lider european.

"Înghesuirea imigranţilor în trenuri, în speranţa că vor fi duşi în altă parte, aminteşte de perioada cea mai sumbră a continentului nostru", a spus Werner Faymann. (Detalii AICI)

Cancelarul austriac a mai cerut şi sanctionarea ţărilor care refuză să primească refugiați. "Oricine se sustrage responsabilităţilor in ceea ce priveste imigrantii trebuie să fie penalizat financiar", a atras atenţia cancelarul Austriei, intr-un interviu pentru publicaţia germană Der Spiegel. Iar reducerea accesului la fonduri structurale de care beneficiază în principal statele est-europene membre UE, este una dintre variante", a declarat Faymann.

De partea cealaltă, Viktor Orban spune că liderii europeni trăiesc într-o lume a viselor şi că dacă permit venirea tuturor imigranţilor musulmani aici, Europa va dispărea.

Citeşte mai multe despre:   Ungaria,   Budapesta,   refugiati