?>
Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Ministrul ungar de Externe, lobby pentru exploatarea gazelor de pe teritoriul românesc în cadrul vizitei secretarului de stat american în Ungaria

Ministrul ungar de Externe, lobby pentru exploatarea gazelor de pe teritoriul românesc în cadrul vizitei secretarului de stat american în Ungaria

Un articol de: B1.ro - 12 Feb 2019, 09:51
Foto: abouthungary.hu Externe

Peter Szijjarto, ministrul de Externe din Ungaria, s-a folosit de vizita efecuată de secretarul de stat american Mike Pompeo pentru a milita iar pentru exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră de pe teritoriul românesc.

Mai exact, oficialul de la Budapesta a solicitat o decizie din parte companiilor americane în ceea ce priveşte exploatarea de gaze din teritoriul românesc.

"Am solicitat ca Exxon-Mobile să adopte o decizie și să demareze exploatarea de gaze din teritoriul românesc. Ungaria poate face un pas imens dacă se adoptă această decizie", a declarat Szijjarto, conform index.hu.

Acesta a lăudat şi companiile americane pentru că fac din Statele Unite al doilea cel mai mare investitor în Ungaria şi a mulţumit acestora pentru că  “această perioadă plină cu provocări politice" fac investiţii masive.

La rândul său, secretarul de stat a declarat că ”SUA a fost prea des absentă în această regiune. Acest lucru este inacceptabil, rivalii noștri exploatează acest vid”.

”SUA poate conta pe Ungaria ca forță militară, de apărare. Vom extinde contingentul de militari cu un de 108 persoane în Kosovo și Afganistan”, a mai spus şi Peter Szijjarto.

Aceste noi declaraţii vin după ce, miercurea trecută, Peter Szijjarto s-a întâlnit la Washington cu secretarul american pentru energie Rick Perry, ocazie cu care Szijjarto i-a cerut oficialului american să intervină pe lângă ExxonMobil, pentru ca grupul petrolier american să demareze, împreună cu partenerul austriac OMV, producţia de gaze offshore în România.

"Este în interesul strategic al Ungariei ca parteneriatul ExxonMobil-OMV să demareze producţia de gaze naturale în Marea Neagră, iar gazele extrase să fie disponibile pentru a putea fi cumpărate de Ungaria", a mai spus Peter Szijjarto, precizând că gazele naturale ar putea fi livrate printr-o conductă pe care România a început deja să o construiască şi ar intra în Ungaria printr-un interconector care în prezent este făcut pentru a fi unul bidirecţional.

În apele teritoriale româneşti ale Mării Negre, companiile ExxonMobil şi OMV Petrom explorează împreună blocul Neptun, unde primele estimări arată existenţa unor zăcăminte de gaze între 42 şi 84 de miliarde de metri cubi.
 

Citeşte mai multe despre:   Ungaria,   Statele Unite,   Exxon
 
 
 
Loading...