Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Ţările din jurul României se BLINDEAZĂ cu AUR! După ce Polonia a făcut o achiziţie similară, Ungaria şi-a majorat de 10 ori rezervele de metal galben

Ţările din jurul României se BLINDEAZĂ cu AUR! După ce Polonia a făcut o achiziţie similară, Ungaria şi-a majorat de 10 ori rezervele de metal galben

Un articol de: B1.ro - 16 Oct 2018, 17:49
Ţările din jurul României se BLINDEAZĂ cu AUR! După ce Polonia a făcut o achiziţie similară, Ungaria şi-a majorat de 10 ori rezervele de metal galben Externe

Ţările din Centrul şi Estul Europei par să fie din ce în ce mai interesate să-şi crească rezervele de aur.

Recent, Polonia a făcut o achiziţie surpriză. În doar două luni, iulie-august 2018, Varşovia a adăugat aproximativ nouă tone de aur la rezervele sale, pe fondul scăderii preţurilor metalului galben. Aceasta este cea mai mare achiziţie de aur făcută de acest stat după 1998 şi, totodată, una dintre cele mai mari achiziţii făcute de atunci de o ţară membră a UE (Detalii AICI).

Ungaria pare şi ea să urmeze modelul polonez, acestea fiind, de altfel, ţările "problemă" în interiorul blocului comunitar, în contextul în care analiştii clasifică regimurile de la Varşovia şi Budapesta drept "democraţii iliberale".

Marţi, Banca Centrală a Ungariei (NBH) a anunţat că şi-a majorat de10 ori rezervele de aur, în linie cu obiectivele pe termen lung ale strategiei economice şi naţionale, anunţă agenţia Bloomberg, preluată de Agerpres.
NBH a precizat că şi-a majorat rezervele de aur de la 3,1 tone până la 31,5 tone, un nivel fără precedent pentru Ungaria în ultimii 70 de ani. 

În urma acestor achiziţii, aurul are în prezent o pondere de 4,4% din rezervele Ungariei, un nivel similar cu media din regiune.

"În condiţiile în care nivelul rezervelor de aur ale Ungariei este sub media regională, iar alte state din regiune îşi majorează rezervele, are sens să menţii o anumită paritate", a apreciat Gergely Palffy, analist la Raiffeisen Bank International AG.

De notat ar fi şi faptul că Rusia a cumpărat aproximativ 20 de tone de aur în fiecare lună din acest an.

Achiziţionarea de aur vine după ce în luna martie a acestui an autorităţile monetare din Ungaria au decis să repatrieze rezervele de aur.


 A început să-și renveze casa, dar după ce a dărâmat un perete a încremenit. Ce a găsit acolo, i-a șocat pe toți (FOTO)

Citeşte mai multe despre:   Ungaria,   Banca Centrala a Ungariei,   NBH,   Polonia,   Rusia,   UE