Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Ungaria presează România și ExxonMobil: Dacă americanii nu se angajează să extragă gazele din Marea Neagră până în septembrie, vor încheia un nou contract pe termen lung cu Rusia

Ungaria presează România și ExxonMobil: Dacă americanii nu se angajează să extragă gazele din Marea Neagră până în septembrie, vor încheia un nou contract pe termen lung cu Rusia

Un articol de: Redacția B1.ro - 16 Mai 2019, 19:31
Foto: Facebook/ExxonMobile Externe

Peter Szijjarto, ministrul maghiar de Externe, a anunțat, miercuri, că dacă americanii de la ExxonMobil nu se hotărăsc să investească în producția gazelor din Marea Neagră până în luna septembrie, Budapesta va fi nevoită să încheie un nou contract pe termen lung cu Rusia pentru aprovizionarea cu gaze, transmite MTI, potrivit g4media.ro.

Declarația demnitarului maghiar vine în contextul în care ExxonMobil a amânat pe termen de nedefinit o decizie în acest sens - amânare cauzată de desele schimbări de legislație din România. Astfel, compania americană a anunțat public că are nevoie de stabilitate fiscală pentru a aproba investiția inițăială cifrată la câteva miliarde de dolari.

„Exxon Mobil poate schimba furnizarea de energie în Europa. Cu toate acestea, compania americană ar trebui să ia decizia finală privind investiţia. Dacă nu va face acest lucru până în septembrie, atunci voi fi nevoit să închei un alt acord pe termen lung cu Rusia”, a declarat Szijjártó.

O decizie finală a ExxonMobil și începerea producției nu înseamnă că Ungaria va deveni automat beneficiar al gazelor din Marea Neagră. Budapesta va trebui să concureze pe o piața regională pentru gazele extrase din zăcământul estimat la 42-84 miliarde metri cubi de gaze naturale, scrie g4media.ro.
 

Citeşte mai multe despre:   Peter Szijjarto,   Ungaria
 
Loading...