Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Ungaria se pregătește să primească vaccinul rusesc Sputnik-V la sfârșitul săptămânii

Ungaria se pregătește să primească vaccinul rusesc Sputnik-V la sfârșitul săptămânii

Un articol de: Catinca Giosanu - 19 Noi 2020, 15:55
Ungaria se pregătește să primească vaccinul rusesc Sputnik-V la sfârșitul săptămânii foto: Pixabay Externe

Ministrul maghiar al afacerilor externe, Peter Szijjarto, a anunțat că Ungaria va primi, la sfârșitul acestei săptămâni, mai multe doze de vaccin Sputnik V, devenind astfel primul stat din Uniunea Europeană (UE) care va utiliza vaccinul rusesc, transmite Le Monde.

Primele eșantioane vor fi folosite pentru teste, “înainte ca o cantitate mai importantă să fie importată în a doua jumătate a lunii ianuarie”, a precizat Szijjarto.
 

 

Ungaria va începe testele cu vaccinul rusesc anti-Covid

 

 

Reamintim faptul că Viktor Orban, care întreține relații cordiale cu Vladimir Putin, a cumpărat vaccinul rusesc, Sputnik-V, fără să aibă avizul Agenției europene pentru medicamente. Astfel, șeful executiviului riscă să deterioreze și mai mult relațiile Ungariei cu UE după decizia luată.

Cu toate că vaccinul rusesc este încă în faza de testare, premierul Viktor Orban a cerut ca utilizarea acestuia “să nu fie transformată într-un subiect politic”.

”În privința dubiilor exprimate de anumiți experți în privința legalității acestui import fără acordul Agenției Europene pentru Medicamente, prim-ministrul a invocat libertatea cetățenilor maghiari “de a decide în ce vaccin au mai multă încredere”, fie că este “abordarea probusiness a unei companii americane sau vaccinul de stat rusesc sau chinez”, a declarat primul ministru ungar.

La nivel mondial, vaccinul Sputnik V a fost primit de Venezuela lui Nicolas Maduro, care a anunțat duminică cumpărarea a 10 milioane de doze pentru primul trimestru al anului viitor.S-a ascuns sub pat ca să-i facă o surpriză iubitului. El a intrat în cameră, iar ea, de pe parchet, a trăit şocul cel mare

 

 

Coronavirus în Ungaria

 

 

Începând cu luna septembrie, Ungaria a raportat o creştere a numărului de cazuri, cu peste 4.000 de infecţii zilnice, ceea ce a determinat autorătițile guvernamentale să prelungească  până la 8 februarie starea de urgenţă, instaurată pentru a lupta împotriva celui de-al doilea val al pandemiei de COVID-19.

Restricţiile, care includ o interdicţie de circulaţie între orele 20.00 şi 05.00, interdicţia privind adunările şi trecerea la cursuri online pentru licee şi universităţi, urmau iniţial să se încheie la 11 decembrie. Ele pot fi acum prelungite cu două luni suplimentare.

Numărul de contaminări cu noul coronavirus este în creştere din septembrie, însă abia la începutul lui noiembrie guvernul lui Viktor Orban a decis să înăsprească restricţiile.

Peste 4.500 de noi cazuri şi 92 de decese au fost înregistrate joi, în uşoară scădere după recordurile din ultimele săptămâni în această ţară cu o populaţie de 9,8 milioane de locuitori, care a fost mai degrabă ferită de primul val din primăvară.

În prezent, aproximativ 7.500 de bolnavi sunt spitalizaţi, dintre care 581 sunt conectaţi la ventilatoare.

În total, 3.564 de persoane au murit din cauza COVID-19 de la izbucnirea pandemiei în Ungaria, conform statisticilor oficiale.
 

Citeşte mai multe despre:   vaccin anti-Covid,   Sputnik V,   Ungaria