Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Ungaria și-a făcut un plan: Vrea să atragă toate companiile care vor părăsi Regatul Unit

Ungaria și-a făcut un plan: Vrea să atragă toate companiile care vor părăsi Regatul Unit

Un articol de: fotbal - 27 Iun 2016, 15:00
Ungaria și-a făcut un plan: Vrea să atragă toate companiile care vor părăsi Regatul Unit foto: kdnpbp2.blog.hu Externe

Ungaria vrea să profite de ceea ce se întâmplă acum în Marea Britanie, astfel că va face tot posibilul să atragă acele companii care vor să părăsească Regatul Unit.

"Ungaria va elabora o listă de stimulente pentru a ademeni companiile ce părăsesc Marea Britanie după Brexit", a declarat ministrul economiei de la Budapesta, Mihaly Varga.

Ungaria poate oferi condiţii bune cu privire la taxe, administraţie şi calitatea angajaţilor”, a spus Mihaly Varga, conform Hotnews.

În opinia acestuia, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană probabil că va afecta Ungaria pe termen lung, deoarece va avea o influenţă asupra bugetului comunitar şi, pe cale de consecinţă, asupra fondurilor de dezvoltare care ajung în Europa de Est. Însă, Varga a insistat că aceasta nu este o chestiune care trebuie abordat imediat, deoarece negocierile Marii Britanii cu UE vor dura cel puţin doi ani, astfel că nu este nevoie ca Ungaria să îşi revizuiască bugetul în acest an sau anul următor.

De asemenea, Mihaly Varga a subliniat că ideea referitoare la o posibilă ieşire a Ungariei din Uniunea Europeană este complet nefondată.

„Nu există nicio astfel de intenţie, niciun astfel de plan, scenariu, idee sau concept”, a spus Varga, făcând referire la o serie de articole publicate în presa germană în ultimele zile, potrivit cărora guvernul german se teme că mai multe state membre UE, inclusiv Ungaria, ar putea urma exemplul Marii Britanii şi să iasă din Uniunea Europeană.

Citeşte mai multe despre:   Ungaria,   Brexit,   plan,   economie,   ministru,   buget