Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Ungaria va respinge prin veto strategia de dezvoltare a UE care promovează migrația

Ungaria va respinge prin veto strategia de dezvoltare a UE care promovează migrația

Un articol de: - 11 Mai 2017, 12:11
Ungaria va respinge prin veto strategia de dezvoltare a UE care promovează migrația Foto: rfi.ro Externe

Ministrul de externe ungar, Peter Szijjarto a declarat că Ungaria își va exercita dreptul de veto în privința unui proiect de dezvoltare pe care Uniunea Europeană se pregătește să-l adopte, deoarece documentul evidențiază migrația ca efecte favorabile asupra viitorului Europei, potrivit Mediafax.

Miniștrii europeni pentru Comerț Extern se reunesc joi la Bruxelles. Printre temele de discuție se vor afla și documentul de strategie denumit Consensul European pentru Dezvoltare ce include o prevedere potrivit căreia "migraţia şi mobilitatea bine gestionate" ar putea contribui în mod favorabil la creșterea și dezvoltarea durabilă în Europa.

Șeful diplomației de la Budapesta și-a exprimat ferm opoziția față de strategia de dezvoltare.

"Ungaria a primit mai multe cereri de la Bruxelles, inclusiv ca formă de presiune din partea statelor membre, pentru a renunţa la veto, dar această decizie nu va fi schimbată. Este clar, guvernul ungar nu va accepta o strategie de dezvoltare care invită la susţinerea migraţiei. Migraţia a prezentat recent o mulţime de riscuri pentru Europa şi a compromis securitatea pe continent", a declarat oficialul ungar.

Potrivit documentului UE, migrația ar putea aduce beneficii prin punerea la dispoziția statelor membre a competențelor și cunoștințelor migranților. 

Inițiativa dorește o promovarea unei cooperări mai strânse între țările Blocului comunitar european, pentru a facilita "migraţia sigură şi responsabilă, precum şi mobilitatea oamenilor".

Potrivit lui Szijjarto, Veto-ul invocat de Ungaria "a stârnit nemulţumire" în cadrul uniunii, iar Comisia UE a reprezentanților permanenți a trebuit să fie suspendată.

Citeşte mai multe despre:   Ungaria,   UE,   migratie