Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Ambasadorul României la Chișinău, mesaj pentru moldoveni: "Unirea, dacă vreţi, o faceţi Dumneavoastră! Noi, în România, nu avem o problemă cu asta"

Ambasadorul României la Chișinău, mesaj pentru moldoveni: "Unirea, dacă vreţi, o faceţi Dumneavoastră! Noi, în România, nu avem o problemă cu asta"

Un articol de: Sebastian Pricop - 24 Ian 2020, 15:20
Foto: Daniel Ioniţă / Facebook Externe

Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, a participat la un eveniment dedicat împlinirii a 161 de ani de la Unirea Principatelor Române alături de oameni de cultură, istorici şi susţinători ai ideii unioniste.

Aceste manifestații au avut loc la monumentul lui Alexandru Ioan Cuza de pe Bulevardul Cuza Voda din Chişinău și a avut parte de depuneri de flori şi cântece patriotice.

"E un moment definitoriu în istoria poporului român, în istoria României. Decizia de acum 161 de ani a fost la vremea ei una vizionară. Astfel s-au creat bazele României moderne. Prin regulamentele organice din 1861 a fost consfinţită în conştiinţa mondială denumirea de România. Faptul că suntem împreună este prilejul să ne aducem aminte momentele din trecut, astăzi avem prilejul să spunem că România a fost, este şi va fi alături de Republica Moldova, că vă vom susţine pe calea Dumneavoastră către UE, către stabilitate, prosperitate şi o viaţă mai bună", a declarat Daniel Ioniţă.

Un moment inedit a avut loc atunci când unul dintre participanți a strigat "Către Unire!", iar amabsadorul român i-a transmis că este treaba moldovenilor să se decidă acum ce vor de la viitor.

"Unirea, dacă vreţi, o faceţi Dumneavoastră! Noi, în România, nu avem o problemă cu asta. Dumneavoastră aici trebuie să vă lămuriţi ce anume vreţi!", a afirmat Daniel Ioniță, conform Radio Chișinău.

Tot la monumentul lui Alexandru Ioan Cuza, organizaţia unionistă Unirea-ODIP a distribuit trecătorilor panglici tricolore, cu ocazia sărbătoririi Unirii Principatelor Române.

Cu acest prilej a fost lansată şi "Enciclopedia scriitorilor români contemporani de pretutindeni' la Biblioteca Naţională din Chişinău. 

Citeşte mai multe despre:   Daniel Ionita,   Republica Moldova,   Chisinau
 
Loading...