Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Igor Dodon: Intensificarea mişcării unioniste, o ameninţare la securitatea Europei

Igor Dodon: Intensificarea mişcării unioniste, o ameninţare la securitatea Europei

Un articol de: - 05 Apr 2018, 10:57
Igor Dodon: Intensificarea mişcării unioniste, o ameninţare la securitatea Europei Externe

Preşedintele moldovean Igor Dodon continuă retorica agresivă la adresa mişcării care doreşte unirea dintre România şi Republica Moldova. Acesta numeşte intensificarea cerereilor de unire drept un pericol nu doar la adresa ţării sale, cât şi a Europei.

Liderul de la Chişinău susţine că a transmis semnale privind aceste riscuri atât la ONU, cât şi la Comisia Europeană şi OSCE, şi se declară îngrijorat de faptul că nu a primit nicio reacţie.

"Noi suntem foarte îngrijoraţi de faptul că comunitatea internaţională nu reacţionează în niciun fel la acest lucru. Eu cred că ar fi fost corect să reacţioneze pentru că are loc agresiunea directă asupra unui stat vecin", a declarat Igor Dodon la postul de televiziune NTV Moldova.

Preşedintele moldovean a numit declaraţia solemnă pentru celebrarea unirii adoptată de Parlamentul României drept agresiune directă împotriva statalităţii Republicii Moldova. 

"Când acest lucru îl face un ONG sau un partid politic din România, care face declaraţii de unire din interese electorale este una, dar când acest lucru îl face un organ de stat – Parlamentul – este cu totul altceva. Haideţi să spunem lucrurilor pe nume – Parlamentul României a declarat deschis despre faptul că pledează pentru lichidarea Republicii Moldova", a precizat Igor Dodon.

Totodată, preşedintele a menţionat că în ultimul an relaţiile dintre Republica Moldova şi Federaţia Rusă s-au încordat semnificativ. Tensiunile dintre Occident şi Rusia au intrat în fază acută în ultimele luni şi acest lucru este foarte periculos.  

"Eu cred că este evident că există interes ca aici să fie încă un punct fierbinte. Nouă, moldovenilor, nu ne trebuie categoric acest lucru", a spus Igor Dodon.

Igor Dodon a reiterat ideea că cea mai mică destabilizare a situaţiei în Moldova legată de unionişti sau de regiunea transnistreană ar putea duce la război.

Mare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică pleacă urgent de acolo. Ce este, de fapt

Citeşte mai multe despre:   Igor Dodon,   Republica Moldova