Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Comisia Europeană va aloca României 370 de milioane de euro pentru îmbunătățirea calității apei

Comisia Europeană va aloca României 370 de milioane de euro pentru îmbunătățirea calității apei

Un articol de: Catinca Giosanu - 24 Noi 2020, 20:16
Comisia Europeană va aloca României 370 de milioane de euro pentru îmbunătățirea calității apei Foto: pixabay Externe

Comisia Europeană a aprobat o investiţie de aproape 370 de milioane de euro din Fondul de coeziune pentru a îmbunătăţi furnizarea de apă potabilă sigură şi colectarea şi tratarea apelor reziduale din România.

 

 

Uniunea Europeană alocă 370 de milioane de euro pentru îmbunătăţirea calităţii apei
 

 

Proiectul va îmbunătăţi şi va extinde infrastructura de alimentare cu apă şi de canalizare în mai multe judeţe din România. Printre județele vizate se numără: Constanţa, Călăraşi, Dâmboviţa, Ialomiţa şi părţi din judeţul Ilfov şi Braşov.

„Acest proiect, care completează investițiile anterioare ale UE vizând modernizarea infrastructurilor de alimentare cu apă și de evacuare a apelor reziduale din România, va asigura accesul continuu la apă potabilă sigură și va reduce poluarea râurilor și a apelor subterane, în conformitate cu obiectivele Comisiei din cadrul Pactului verde”, a declarat comisarul pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira.

Reprezentanții Comisiei Europene (CE) au anunțat că prin acest proiect se vor reduce poluanţii din apa potabilă şi riscurile aferente pentru sănătate, se va stimula biodiversitatea şi dezvoltarea activităţilor industriale, comerciale şi recreative.

În plus, se preconizează că proiectul va crea în jur de 156 de locuri de muncă permanente. 

Proiectul va deveni operaţional începând din iulie 2023.Tunelul secret de sub Palatul lui Gigi Becali. E incredibil unde duce. Era folosit şi de Carol al II-lea

 

 

CE va aloca bani și pentru asistență medicală

 

 

În luna martie, Comisia Europeană anunța că țara noastră va beneficia de 486,6 milioane de euro din Fondul de coeziune, fonduri ce vor asigura accesul la o mai bună apă potabilă și la tratarea adecvată a apelor reziduale, de care vor beneficia peste 400.000 de persoane din sud-vestul României. Precum și prevenirea contaminării apelor subterane în județul Suceava, de care vor beneficia 220 000 de locuitori.

De asemenea, CE a mai spus că UE va investi 47 de milioane de euro din Fondul european de dezvoltare regională pentru a îmbunătăți calitatea și eficiența serviciilor medicale în regiunea de nord-est. Această investiție va fi în beneficiul a 90 000 de locuitori, iar pacienții vor primi un tratament de înaltă calitate, numărul deceselor și al dizabilităților pe termen lung va fi redus.

„În vremuri care pun greu la încercare continentul nostru, este esențial ca politica de coeziune să își mențină rolul de a sprijini economia în beneficiul cetățenilor. Multe dintre proiectele aprobate contribuie, de asemenea, la îndeplinirea obiectivelor Pactului verde european. În momentul în care Comisia Europeană, statele membre și regiunile își unesc forțele, putem obține rezultate importante”, a spus Elisa Ferreira, în urmă cu ceva timp.

Citeşte mai multe despre:   finantare,   apa potabilă,   Comisia Europeana