Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Uniunea Europeană înființează un grup mic și fără buget propriu, pentru a combate propaganda rusă

Uniunea Europeană înființează un grup mic și fără buget propriu, pentru a combate propaganda rusă

Un articol de: - 28 Aug 2015, 15:43
Uniunea Europeană înființează un grup mic și fără buget propriu, pentru a combate propaganda rusă Foto: rnews.md Externe

Uniunea Europeană înființează un grup de lucru format din opt persoane care are drept scop să se implice în eforturile de combatere a aparatului propagandistic al Rusiei, a declarat Catherine Ray, purtător de cuvânt al Comisiei Europene, potrivit Euractiv.com.

Grupul va deveni activ începând cu 1 septembrie. Cele opt persoane vor lucra fără să aibă un buget propriu, iar cei mai mulți dintre ei sunt experți detașați de guvernele lor să facă parte din această echipă. Aceștia vor fi plătiți de guvernele de proveniență.

Noul grup va analiza propaganda rusă și va identifica nevoile jurnaliștilor din fostele republici sovietice care fac parte din Parteneriatul Estic, membrii săi urmând să fie disponibili să ofere sprijin și pregătire jurnalistică părților interesate.

Acesta a fost înființat după ce, în martie, liderii UE i-au dat Înaltului Reprezentant pentru Afaceri Externe, Federica Mogherini, trei luni pentru a pune la punct un mecanism prin care libertatea presei și valorile europene să fie sprijinite în Rusia.

Sursa citată explică faptul că motivul pentru efortul redus angajat de UE în formarea acestui grup, este că Uniunea nu dorește să se angajeze într-o confruntare cu Rusia după modelul războiului rece.

Cu toate acestea, Rusia a acuzat UE și SUA că plănuiesc să cheltuiască foarte mulți bani pentru războaie informaționale în limba rusă, mai notează sursa citată.

Citeşte mai multe despre:   Rusia,   Uniunea Europeana,   Europa,   UE