Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Uniunea Europeană nu îşi va deschide frontiera cu Rusia mai deveme de 15 august

Uniunea Europeană nu îşi va deschide frontiera cu Rusia mai deveme de 15 august

Un articol de: George Lupu - 28 Iul 2020, 16:56
Uniunea Europeană nu îşi va deschide frontiera cu Rusia mai deveme de 15 august Externe

Rusia nu se va afla pe noua listă a ţărilor către care UE îşi deschide frontierele, a declarat un membru al uneia dintre delegaţiile de la Consiliul Europei, citat de Agenţia TASS.

Bruxelles-ul va face publică în zilele următoare, actualizarea „listei albe”, următoarearea revizuire urmând a avea loc la jumătatea lunii august.

"Nu, Rusia nu va fi încă inclusă în această listă. Din păcate, statisticile arată că este prea devreme", a declarat un diplomat care a dorit să îşi păstreze anonimatul.

Potrivit sursei citate de TASS, această listă, care acum include 13 țări, probabil nu va fi extinsă, putând fi chiar scurtată din cauza revirimentului pandemiei în multe ţări. În prezent UE continuă să lucreze la această listă, a adăugat oficialul.

 

Accesul în ţările UE ar putea deveni mai restrictiv 

"După cum vedem, în ultimele două săptămâni, situația din lume se dezvoltă neliniștit. În multe țări, observăm o creștere a numărului de infecții, ceea ce, din păcate, nu permite deschiderea rapidă a frontierelor, ci, dimpotrivă, chiar ne obligă să luăm noi măsuri", a menționat sursa.

Consiliul UE a aprobat prima versiune a așa-numitei liste albe pe 20 iunie, permiţând accesul cetăţenilor din 14 țări.

La jumătatea lunii iulie, Consiliul UE a redus lista la 12 țări, cu excepția Chinei, Serbiei și Muntenegrului. Momentan, călătoriile în UE sunt permise pentru rezidenții Canada, Australia, Noua Zeelandă, Japonia, Coreea de Sud, Thailanda, Algeria, Tunisia, Maroc, Rwanda, Georgia, Uruguay.

De asemenea, UE a pus China pe lista inițială, dar a menționat că frontierele vor fi deschise în condiții de reciprocitate. Cu toate acestea, Beijingul nu a confirmat încă deschiderea frontierelor sale către cetățenii țărilor UE.A adormit pe plaja din Costinești, lângă Obelisc. Când s-a trezit, turistul a avut parte de cea mai neplăcută surpriză

Documentul este bazat pe recomandări, ceea ce înseamnă că statele UE pot deschide sau închide granițele cu orice țără din „lista albă”, la discreția lor. În același timp, țările UE nu ar trebui să deschidă granițele cu țările nemembre.

Uniunea Europeană şi-a redeschis frontierele interne din 15 iunie.

Citeşte mai multe despre:   Rusia,   UE